I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Patronažna služba obeležila Svetsku nedelju dojenja onlajn predavanjem

U okviru Svetske nedelje dojenja koja se ove godine obeležava od 1. do 7. avgusta, patronažne sestre Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” Zrenjanin održale su čas posvećen dojenju. Čas je bio deo online Škole za psiho-fizičku pripremu trudnica koja je u Zrenjaninu formirana 15. juna. 

-Tema dojenja je i inače redovno na programu obuke budućih mama. Patronažna služba u saradnji sa Dispanzerom za žene ulaže napor tokom cele godine da kroz školu, radionice i individualne razgovore predstavi ženama važnost dojenja u prvih šest meseci detetovog života, nauči ih kako se pravilno doji i kako se čuva zdravlje majčinih grudi, kažu u Domu zdravlja.

Svetska nedelja dojenja svake godine se obeležava u više od 170 zemalja sveta kako bi se povećalo znanje i svest o značaju i prednostima dojenja i obezbedila podrška dojenju. Svetska alijansa za podršku dojenju inicirala je ovu kampanju kako bi se intenzivirale aktivnosti na zaštiti, promociji i podršci dojenju, a svake godine pažnja je usmerena na različite teme od značaja za dojenje.

PerSu marketi

„PODRŽI DOJENjE – ZA ZDRAVIJU PLANETU” je slogan ovogodišnje Svetske i nacionalne nedelje dojenja i ukazuje nam na važnost dojenja u očuvanju životne sredine i njen uticaj na klimatske promene, kao i na imperativ zaštite, promovisanja i podrške dojenju za zdravlje ljudi i zdraviju životnu sredinu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Dojenje predstavlja najjednostavniji, najzdraviji i najekonomičniji način da se obezbedi zadovoljenje potreba novorođenčeta za pravilnom ishranom. Majčino mleko je potreba svakog novorođenčeta, odojčeta i deteta do navršene druge godine života. Sastav i količina majčinog mleka prilagođeni su uzrastu deteta i njegovim potrebama. Osim što zadovoljava potrebu za hranom, dete sisanjem ostvaruje povezanost sa majkom i zadovoljava potrebu za bliskošću, stimuliše razvoj svih svojih čula, postiže bolji psihomotorni razvoj i razvoj inteligencije. Dojenje je ključni faktor preživljavanja, zdravlja i blagostanja odojčadi i majki i predstavlja vitalni deo održivog razvoja i značajnu komponentu globalne akcije okončanja poremećaja uhranjenosti, navodi se na sajtu Doma zdravlja povodom ovog važnog datuma.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh