I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Pankarićan : Zaštititi Nacionalne manjine u Zrenjaninu

Zamenik zaštitnika građana u Zrenjaninu, Trajan Pankarićan, upozorio je da ni posle više od godinu dana nisu otkriveni počinioci nekih od najtežih oblika ugrožavanja bezbednosti i fizičkog integriteta pripadnika nacionalnih manjina na teritoriji Zrenjanina.

Ljudi I love Zrenjanin

On je rekao da je pravno sankcionisanje nasilnika i onih koji se koriste govorom mržnje zakonska obaveza i da tu ne sme biti nikakvog kompromisa, a država mora da zauzme jasan stav da „govor mržnje, pretnja nasiljem, kao i samo nasilje, neće biti tolerisani“.

Pankarićan je podstetio da je tokom marta 2011. godine na kući koordinatorke za romska pitanja Dobrile Nikolić napisano: „Smrt Ciganima političarima“, a krajem jula na kući Tomislava Meržana u Zrenjaninu: „Smrt Ciganima“.

I Taxi Zrenjanin

Avgusta te godine, kako je naveo zamenik gradskog ombudsmana, u poštansko sanduče Reformističke crkve u Zrenjaninu ubačene su pretnje smrću i proterivanjem, upućene pripadnicima mađarske nacionalne manjine.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pankarićan je kazao da je krajem decembra iz vatrenog oružja pucano na kuću predsednika Alijanse vojvođanskih Rumuna Viorela Besua u naseljenom mestu Jankov Most kada samo pukim slučajem nije nastradao niko od ukućana.
Kako je naveo, u svim tim slučajevima počinioci krivičnih dela nisu otkriveni.

S obzirom da je tokom 2011. i 2012. godine bilo i drugih napada na pripadnike nacionalnih manjina čiji su počinioci otkriveni, očekujemo da institucije države preduzmu dodatne mere u cilju otkrivanja počinilaca navedenih krivičnih dela i njihovog privođenja pravdi„, saopštio je Pankarićan.

Izvor : Agencija BETA

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh