I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Pametno, brzo i praktično pakovanje kofera

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku. Nakon dugog kišnog perioda, željno smo iščekivali sunčane dane razmišljajući o godišnjim odmorima i predahu od užurbane svakodnevnice. Ipak, na koju god destinaciju i na koji god vremenski period se uputili, sledi  neizbežno i ne tako omiljeno – pakovanje.

kofer002
Pakovanje je veština kojom se lako može ovladati ukoliko se pomirite sa činjenicom da vam nije neophodan ceo orman i da ćete nešto najverovatnije zaboraviti da ponesete.

Olakšaćemo vam ovaj proces u 5 koraka, uz pomoć kojih ćete se spakovati kao pravi profesionalac.

1 . NAPRAVITE LISTU

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Dajte sebi vremena i napravite detaljan spisak potrebnih stvari za put. Ukoliko ovaj spisak temeljno popunite, ostatak pakovanja ide dosta brzo. Najprecizniji i najbrži spisak ćete napraviti tako što ćete ga podelliti u segmente poput –  odeće, kozmetike, mini apoteke. Zatim, popišite sve stvari koje su vam potrebne za vašu kosu – šampon, češalj, šnale,  šešir, pegla za kosu.

Spisak ponesite sa sobom kako se ne bi desilo da u povratku nešto zaboravite. Takođe, duplirajte spisak i ostavite ga za neko sledeće pakovanje kao naredne godine ne biste trošili vreme na nešto što ste već jednom uradili.

pakovanje-za-leto

2 . ODABIR ODEĆE

Odaberite delove odeće tako da oni ne čine po jednu kombinaciju, već se trudite da komadi budu što usklađeniji. Ukoliko mislite da ćete nošenjem i kombinovanjem manjeg broja stvari izgledati jednolično ili dosadno, spakujete marame, ešarpe i naravno neizbežan nakit sa kojim ćete razbiti monotojiju ponovljenih komada.

3 . NABAVITE POSEBNU TORBU ZA ELEKTRONSKE UREĐAJE

Svi ti silni punjači za baterije foto aparata, tablet računara, laptopa, mobilnog telefona, mogu da stanu u neseser sa mrežama koji možete kupiti na pijaci ili u kineskim tržnim centrima za sitan novac. Praktično je i smanjuje rizik zaboravljanja nekog od njih.

4 . UROLAJTE ODEĆU

Klasično savijanje odeće u koferu zauzima više prostora nego urolana odeća. Ukoliko imate vremena za testiranje, spakujete kofer po jednom i drugom „receptu“ i videćete koliko će vam praznog prostora ostati nakon „rolanja“ odeće. Naravno, bilo bi poželjno da se posvetite tom procesu kako ne biste na odmoru krenuli u potragu za peglom.

kofer001

5 . ZAŠTITA KOFERA

Ako vaš kofer nema širu ili katanac, ne bi bilo na odmet da cibzare vežete nekom trakom ili podužom pertlom radi dodatne sigurnosti kako se kofer ne bi otvorio ili u slučaju da neko pokuša da nešto “pozajmi” iz njega. Ukoliko putujete avionom, toplo se savetuje da ovo svakako uradite.

Ovih pet saveta mogu biti itekako od koristi, ali ne zaboravimo i na zlatno pravilo pakovanja koje glasi “Ako je zaboravljeno – biće kupljeno”. Naravno, pod pretpostavkom da ne zaboravite novčanik. Ovo je vaš zasluženi odmor, praktično spakovan prtljag dodatno će vas rasteretiti.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh