I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Pad pritiska u mreži: Jedni zalivaju bašte, drugi nemaju vode

Veliki broj građana upućuje pritužbe preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ zbog slabog pritiska vode u mreži.

Najviše je onih koji žive na višim spratovima stambenih zgrada kod kojih je ovaj problem najizraženiji u večernjim, a sve češće i ranim jutarnjim satima.

bez-vode

– Iako je sistem snabdevanja vodom u gradu dimenzionisan čak i u uslovima povećane potrošnje vode, ovaj problem se javlja godinama unazad a razlog je neracionalna upotreba vode od strane jednog dela građana koji zalivaju bašte i travnjake. To dovodi do pada pritiska u vodovodnoj mreži jer je dotok vode iz postojećih bunara u mrežu ograničen zbog kapaciteta bunara i pumpi. Ukoliko bismo eventualno povećali dotok vode, došlo bi urušavanja bunara i sistema vodosnabdevanja, što bi prouzrokovalo mnogo veće probleme od pada pritiska u mreži, kažu u Vodovodu.

I Taxi Zrenjanin

Oni napominju da su građani ti koji moraju pokazati međusobnu solidarnost i razumnim trošenjem vode eliminisati ovaj problem.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– To znači da onaj građanin koji redovno zaliva baštu ili travnjak vodom iz gradske mreže mora da bude svestan da zbog njegove neracionalne potrošnje neko na trećem ili četvrtom spratu u zgradi neće imati vode.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ ima u planu i previdelo je sredstva za revitalizaciju postojećih bunara koji nisu trenutno u upotrebi i bušenje novih bunara u cilju izbegavanja problematičnih situacija sa drastičnim povećanjem trošenja vode.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh