I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Učenici OŠ „Servo Mihalj“ dobili interaktivnu tablu

U okviru obeležavanja tradicionalne Dečije nedelje i oktobra kao meseca knjige, Nacionalni savet Mađara je biblioteci i učenicima Osnovne škole „Servo Mihalj“ u Mužlji poklonio knjige i novu interaktivnu tablu.

Tabla je postavljena u učionici za fiziku.

PerSu marketi

Direktor Osnovne škole Zoltan Halai se u svom pozdravnom govoru zahvalio predstavnicima Nacionalnog saveta Mađara i svima onima, koji su pomogli, da ova ustanova u narednom periodu bude bogatija sa ovim vrednim i veoma značajnim darovima.

Dodao je, da Osnovnu školu u Mesnoj zajednici Mužlja trenutno pohađa 698 učenika. Nastave se izvode u dve zgrade (u centru naselja i u Ulici Servo Mihalja) na mađarskom i srpskom jeziku.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Aniko Jeras je ispred Nacionalnog saveta Mađara izjavila, da su pokloni, koji će đacima omogućiti lakše i brže učenje i tokom časova, obezbeđeni zahvaljujući podršci Vlade Mađarske i fondaciji „Bethlen Gábor“.

BIBLIOTEKU U MUŽLJI NAJVIŠE POSEĆUJU DECA

Prema rečima bibliotekarke Osnovne škole „Servo Mihalj” Jolanke Kovač, u prostorijama njihove biblioteke trenutno se nalazi blizu 24 000 knjiga  i najviše ih čitaju učenici od prvog do četvrtog razreda.

Pored lektira i zbirke pesama naših poznatih dečijih pisaca, u lepom broju se „traže” enciklopedije i rečnici.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh