I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Ovog vikenda slava u Tarašu i ispraćaj roda

U periodu od 16.08 do 19.08. u Tarašu će se proslavljati seoska slava Preobraženje Gospodnje. Ovim povodom organizovan je niz aktivnosti, među kojima se ističe „Ispraćaj roda“. Veliko interesovanje vlada i za takmičenjem u kuvanju riblje čorbe, susretom vinogradara, kao i za nastupom grupe „Garavi sokak“.

,,Od 2000. godine u Tarašu održava se  tradicionano takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Taraški kotlić“. U ovom selu se uvek kuvala dobra riblja čorba, jer je u Tisi kraj sela uvek bilo lepih primeraka somova, šarana, štuke, karaša i drugih vrsta riba. Danas u ovom selu mozete nabaviti ribu kako od iskusnih alasa, tako i iz lokalnog šaranskog ribnjaka. Ribolov je nekad većini meštana bio izvor egzistencije, a danas predstavlja i izvor zadovoljstva. Zato i ne čudi što se ova manifestacija održava upravo u Tarašu, 19.put. Ovo je razlog zbog kog vas majstori riblje čorbe pozivaju da dođete u Taraš da ukrastite varjače ili  da jednostavno uživate u ukusu najboljih ribljih čorbi u Banatu a i šire. Takmičenje u kuvanju riblje čorbe će biti održano u nedelju 18.8.2019. Trajaće od 9 do 12h, dok je proglašenje pobednika predviđeno za 13h.“- najavila je Aleksandra Marovac Cucić

Ispraćaj roda

U nedelju 18.08. u periodu od 10:30 do 12 h, udruženje građana „Taraške rode“ organizuje simboličan ispraćaj roda. Organizovaće se nagradni kviz za decu, i tombola za one koji svojim imenom i prezimenom požele pticama srećan put. Simbolične nagrade, u vidu školskog pribora darovaće „PerSu“ marketi. Svi zainteresovani mogu posetiti štand udrženja građana „Taraške rode“, i tu dobiti edukativni materijal o ovim pticama.

I Taxi Zrenjanin

Susret vinogradara

Osamnaesti put za redom udruženje vinogradara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“ organizuje manifestaciju „Susret vinogradara Vojvodine. Očekuje se gostovanje udruženja vinara iz oklnih mesta. Prilikom manifestacije obilaziće se vinogradi, razmenjivati iskustva i uživati uz vrhunska vina iz Taraša.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Programa proslave slave Preobraženje Gospodnje

Petak 16.08

20:30 Turnir u malom fudbalu(rukometni teren u centru)

Subota 17.08.

10:00 Susret vinogradara Vojvodine (restoran Lovačkog doma)

15:00 Svečana sednica saveta (restoran Lovačkog doma)

20:30 Turnir u malom fudbalu (rukometni teren)

Nedelja 18.08.

10:00 Takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Taraški kotlić“(parkovi u centru)

10:00 „Vinski sokak“ (centar sela)

10:00 Ispraćaj roda (centar sela)

13:00 Proglašenje pobednika takmičenja

17:00 Fudbalska utakmica ŽFK „Banat“ – „Tisa 1933″( stadion „Đulinac Žarko“)

20:30 koncert grupe „Garavi sokak“(rukometni teren)

Ponedeljak 19.08.

09:30 Svečana liturgija (crkva u centru sela)

20:30 Turnir u malom fudbalu – utakmica za 1. mesto (rukometni teren)

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh