I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ovog vikenda na stazi industrijske zone „Jugoistok” moto trka „Velika nagrada Zrenjanina”

Povodom predstojeće moto trke pod nazivom Velika nagrada Zrenjanina”, koja će se 16. i 17. septembra organizovati na stazi industrijske zone “Jugoistok”, danas je u Auto-moto savezu Srbije (AMSS) u Beogradu održana konferencija na kojoj su govorili predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, pomoćnik za moto-sport u AMSS-u Božidar Mihajlović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Trke će se održati u disciplinama Motoklasik”, Supermoto” i “Roud Race” u kategoriji 125 kubika.  Disciplina Motoklasik” boduje se za Balkanski šampionat i očekuje se učešće motociklista iz pet susednih država. Voziće se na stazi prosečne širine 8 metara i dužine 3 km, a očekuje se učešće 50 motociklista iz naše zemlje i regiona.

Pozdravljajući prisutne, predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija izrazio je zadovoljstvo što je grad Zrenjanin prepoznao značaj održavanja ove trke, što će u mnogome pomoći pomociji kako grada, tako i okolnih naselja. Dodao je da se trenutno radi na jednom  projektu koji za cilj ima proširenje već postojeće staze na kojoj će u skorijoj budućnosti moći da se organizuju trke u svim disciplinama.

I Taxi Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić se zahvalio predstavnicima saveza na ukazanoj prilici da se u našem gradu u kojem je motociklizam uvek bio veoma popularan, posle više decenija održi ovakav vid manifestacije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pomoćnik za moto-sport u Auto-moto savezu Srbije Božidar Mihajlović je izjavio da je Balkanska unija prihvatila ovo takmičenje kao trku za balkanski šampionat, što u narednim godinama otvara mogućnost dugoročnog planiranja i međunarodnih takmičenja.

Na kraju obraćanja, Mirko Butulija je gradonačelniku Zrenjanina uručio licencu za sertifikovanu stazu industrijske zone „Jugoistok”.

  • U subotu, 16. septembra, treninzi će početi u 10h, nakon čega će u 14.30h startovati trke. U nedelju, 17. septembra, treninzi su predviđeni da počnu od 9h, a početak trke u 13h. 

Organizatori ovogodišnje moto trke su Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, Auto-moto klub „Petrovgrad” i grad Zrenjanin.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh