I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ovog vikenda na stazi industrijske zone „Jugoistok” moto trka „Velika nagrada Zrenjanina”

Povodom predstojeće moto trke pod nazivom Velika nagrada Zrenjanina”, koja će se 16. i 17. septembra organizovati na stazi industrijske zone “Jugoistok”, danas je u Auto-moto savezu Srbije (AMSS) u Beogradu održana konferencija na kojoj su govorili predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, pomoćnik za moto-sport u AMSS-u Božidar Mihajlović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Trke će se održati u disciplinama Motoklasik”, Supermoto” i “Roud Race” u kategoriji 125 kubika.  Disciplina Motoklasik” boduje se za Balkanski šampionat i očekuje se učešće motociklista iz pet susednih država. Voziće se na stazi prosečne širine 8 metara i dužine 3 km, a očekuje se učešće 50 motociklista iz naše zemlje i regiona.

Pozdravljajući prisutne, predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija izrazio je zadovoljstvo što je grad Zrenjanin prepoznao značaj održavanja ove trke, što će u mnogome pomoći pomociji kako grada, tako i okolnih naselja. Dodao je da se trenutno radi na jednom  projektu koji za cilj ima proširenje već postojeće staze na kojoj će u skorijoj budućnosti moći da se organizuju trke u svim disciplinama.

I Taxi Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić se zahvalio predstavnicima saveza na ukazanoj prilici da se u našem gradu u kojem je motociklizam uvek bio veoma popularan, posle više decenija održi ovakav vid manifestacije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pomoćnik za moto-sport u Auto-moto savezu Srbije Božidar Mihajlović je izjavio da je Balkanska unija prihvatila ovo takmičenje kao trku za balkanski šampionat, što u narednim godinama otvara mogućnost dugoročnog planiranja i međunarodnih takmičenja.

Na kraju obraćanja, Mirko Butulija je gradonačelniku Zrenjanina uručio licencu za sertifikovanu stazu industrijske zone „Jugoistok”.

  • U subotu, 16. septembra, treninzi će početi u 10h, nakon čega će u 14.30h startovati trke. U nedelju, 17. septembra, treninzi su predviđeni da počnu od 9h, a početak trke u 13h. 

Organizatori ovogodišnje moto trke su Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, Auto-moto klub „Petrovgrad” i grad Zrenjanin.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh