I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ovo retko viđate – snimci sa 11 metara dubine sa dna zrenjaninske Peskare (VIDEO)

Nova sezona na gradskom kupalištu „Peskara“ zvanično počinje 15. juna.

Vreme je u poslednjem periodu po sistemu, toplo-hladno ili hoću-neću, a meteorolozi takvo vreme najavljuju i u narednom periodu. Na kupalištu se vrše finalne pripreme kao bi se kupači osećali prijatno, a spasilačka služba na svojim je radnim mestima još pod početka meseca. Na palži smo zatekli 20-tak kupača, zapravo deca su ta koja su malo odvažnija pa su se i „pokvasila“ dok su oni stariji uživali u sunčevim zracima.

Na stažnom ronjenju zatekli smo ronioce RK „Begej“ od kojih smo iz prve ruke doznali koja je temperatura vode kao i kako izgleda dno „Peskare“.

PerSu marketi

– Najveća dubina jezera na gradskom kupalištu je 11 metara ali to je sa suprotne strane u odnosu na plažu. Vidljivost je oko 2 metra, voda je izuzetno čista, a dno na većim dubinama peskovito, dok se uz obalu mogu videti podvodne biljke.  U delu koji je namenjen kupanju i obeležen je bovama dubina ne prelazi 4 metra. Temperatura vode pri  površini sada varira između 16 i 17 stepeni dok već na 2 metra ona iznosi 12 pa i  10 stepeni. Na dubinama većim od 2 metra temperatura je konstantna tokom cele godine dok u gornjim delovima ona varira zavisno od godišnjeg doba – objašnjava nam instruktor i master ronjenja Goran Kaurić.  Upravo je to razlog da se kupanju naročito u vrelim letnjim danima pristupa oprezno i trezveno.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Goran Kaurić – master ronjenja, ronilački instruktor

 – U vodu treba ulaziti postepeno. Ukoliko se u vodu koja je, kažem već na 1,5 metar dubine daleko hladnija od one pri površini, uskače naglo, dolazi do temperaturnog šoka odnosno hidrokucije i može doći do kratkotrajne nesvestice. Naš je savet kao i svih nadležnih službi da se za plivanje koriste za to namenjene i označene zone, da se telo postepeno rashladi pri ulasku u vodu, a naročito da se vodi računa da u vodu ne ulazimo pod dejstvom alkohola – zaključuje Kaurić. Kako izgleda dno „Peskare“ kao i neke od utisaka prvih kupača zabeležili smo u video prilogu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh