I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ove subote u Aviv parku „Trka za srećnije detinjstvo“ – pridružimo se

Članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin organizovaće i ove godine humanitarno-rekreativnu akciju „Trka za srećnije detinjstvo“ – manifestaciju Nacionalnog društva Crvenog krsta Srbije. Događaj će biti održan u subotu, 23. septembra, u Aviv parku.

U organizaciji ove godine učestvuju i lokalna samouprava, Sportski savez grada Zrenjanina, Savez za školski sport, Predškolska ustanova i Aviv park.

Najavljujući tradicionalni događaj, danas su se javnosti obratili sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, član Gradskog veća Slaviša Vlačić i sekretar Saveza za školski sport Jovan Lekić.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura je rekao da je malo gradova u Srbiji koji imaju ovoliko različitih dešavanja u okviru oblasti sporta i humanitarnih aktivnosti, i izrazio verovanje da će i ove godine biti mnogo zainteresovanih učesnika.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

Prema rečima Aleksandre Tanasijević, cilj ovogodišnje manifestacije je da se sa što više prodatih učesničkih brojeva i putem donacija prikupe sredstva za pomoć onih uspešnih učenika, koji su ostali bez svojih roditelja i žive u stanju socijalne potrebe.

-„Trka za srećnije detinjstvo“ je najmasovnija i najšire prihvaćena rekreativno-humanitarna aktivnost Crvenog krsta Srbije, usmerena ka ostvarivanju trajnog cilja – podmlađivanju i omasovljenju članstva i volontera. Učestvovanjem u ovoj akciji naši mladi sugrađani pokazaće svoje opredeljenje ka zdravom životu i najvišim humanim vrednostima – istakla je Tanasijević.

Govoreći o programu, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković izjavila je da je svečano otvaranje događaja predviđeno za 11 časova, nakon čega će početi trke za najmlađe takmičare predškolce.

-Učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda osnovnih škola ove godine će se takmičiti u posebnim kategorijama, dok će se učenici viših razreda takmičiti u kombinovanom sastavu i to đaci petih-šestih i sedmih-osmeh razreda, kao i srednjoškolci od prvog do četvrtog razreda – dodala je Đapić Atanacković.

Organizatori pozivaju učenike osnovnih i srednjih škola, ali i ljude dobre volje da svojim učešćem i kupovinom karte pomognu onima kojima je pomoć neophodna. Za učešće u trci potrebno je kupiti učesnički broj, koji se po ceni od 50 dinara može nabaviti u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin (Ulica Zmaj Jovina 1/a) ili na dan same trke.

PROGRAM OVOGODIŠNJE MANIFESTACIJE:

10h – Deseta Mini olimpijada Udruženja za pomoć MNRO sa teritorije Vojvodine

10h – 12h – Dobrovoljno davanje krvi

10h – 13h – Prodajna izložba radova osoba sa smetnjama u razvoju

11h – Trka za srećnije detinjstvo

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh