I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ovde niču budući šampioni i šampionke – novi teren na SC „Lehel“ (VIDEO)

Podrškom Vlade Mađarske i saradnjom između Fudbalskih Klubova TSC iz Bačke Topole, i Fudbalskog Kluba “Lehel” iz Mužlje, Grada Zrenjanina, Saveta Mesne zajednice Mužlja i Saveza vojvođanskih Mađara, u okviru Sportskog centra “Lehel” izgrađen je novi teren za mali fudbal sa veštačkom travom.

Teren je dužine 40 i širine 20 metara. U njega je uloženo 7 miliona dinara. U velikoj meri će pomoći devojčicama i dečacima, njih više od 90, uzrasta do 18 godina, koji u prethodnih nekoliko godina aktivno treniraju i  zapaženo igraju utakmice u dresu mlađih kategorija FK “Lehel” da se pripremaju u još boljim uslovima. Pored njih, teren će moći da koriste i rukometašice ovdašnjeg ženskog rukometnog kluba.

– Ovom donacijom rešava se jedan od najvećih problema koje imaju škole fudbala, a to je nedostatak prostora za trening. Ovakvi objekti pružaju ne samo vrhunske uslove već pružaju mogućnost da mladi lakše steknu navike za radom i treniranjem. Na našem području registrovano je 30 fudbalskih organizacija sa preko 2500 registrovanih fudbalera, a u samom gradu Zrenjaninu deluje 6 fudbalskih škola – izjavio je Simo Salapura gradonačelnik Zrenjanina prilikom svečanog otvaranja ovog objekta.

PerSu marketi

Teren su svečano otvorili predstavnici FK TSC, čelnici lokalne samouprave, članovi Saveta Mesne zajednice i ljubitelji fudbala

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

  – Naša fudbalska akademija TSC već ima 15 podcentara, uglavnom na području Bačke, sada i Banata. Saradnja se odnosi na podršku u infrastrukturnom smislu, a među glavnim ciljevima nam je stvaranje modernih uslova za bavljenje sportom. Na taj način i ova mala mesta mogu da iznedre u budućnosti uspešne sportiste. Osim toga mi zapošljavamo i po jednog trenera koji radi po našim principima odnosno principima Akademije „Puškaš“ kao centralne akademije – izjavio je Huba Teldeši marketing menadžer TSC.

– Teren je rezultat jedne uspešne saradnje FK TSC i FK „Lehel“ proistekle iz činjenice da ovde trenira sve više mladih, u ovom trenutku oko 130 registrovanih fudbalera, a od toga 90 mlađih od 18 godina. Teren će koristi za uspešnije, bezbednije treninge, a samim tim doneće rezultate i Lehelu i svima koji tu budu radili – izjavio je Jožef Stojko član Gradskog veća.

Na kraju svečanosti odigrana je i prijateljska utakmica između fudbalskih timova iz Bačke Topole i Mužlje,
generacije 2012/2013. Ovom prilikom rečeno je da je planu da se u skorije vreme izgradi i krovna konstrukcija, tj. zatvoreni balon, kako bi devojčice i dečaci i tokom jeseni i zime mogli da treniruaju u adekvatnim uslovima.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh