I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Ovčarski dan“ u Belom Blatu protekao u duhu očuvanja tradicije

U cilju predstavljanja i očuvanja stočarstva na našim prostorima, članovi Udruženja beloblatskih stočara uspešno su održali jubilarni, deseti po redu „Ovčarski dan“. Događaj je održan u dvorištu Doma kulture u Belom Blatu.

Domaćini su mnogobrojnim gostima, koji su stigli iz raznih krajeva naše zemlje pa čak i iz inostranstva, priredili bogat i zanimljiv kulturno-umetnički, gastronomski, sportski i turistički program.

Fordomanija

Za tradicionalno takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša na starinski način, prijavilo se šesnaest ekipa. Žiri je tokom degustiranja pažljivo ocenjivao boju, ukus, raskuvanost i izgled jela. Najukusniji paprikaš ove godine pripremili su članovi ekipe „Tata, sin i drugari“ iz Belog Blata, drugo mesto je takođe pripalo Bleoblaćanima, dok su treći bili vrsni kulinari iz Bačke Topole.

Tokom manifestacije, prisutni su mogli da po vrlo povoljnim cenama kupe ovčiji paprikaš, da okuse slane i slatke specijalitete tamošnjih domaćica, ali i da pogledaju izložbu domaćih životinja i znamenitosti sela.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pišu: M.N. i Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh