I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Otvorena izložba slikarskih radova dece i mladih u Kulturnom centru (FOTO)

U prostorijama Kulturnog centra Zrenjanin otvorena je izložba kreativnih radova Škole crtanja i slikanja za decu i odrasle, koju vodi Bojana Pisodorov. Škola je namenjena deci osnovnoškolskog uzrasta, mladima i odraslima koji žele da savladaju osnovne elemente crtanja i slikanja.

Na izložbi su predstavljeni radovi rađeni različitim slikarskim i crtačkim tehnikama – od suvog pastela koji je najzastupljeniji, pa do klasičnog akvarela, akvarel olovaka, tempera i akrila.

PerSu marketi

Prilikom otvaranja izložbe, prisutne je pozdravila Sandra Banjanin, urednica programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra Zrenjanin, nakon čega je Bojana Pisodorov u svom obraćanju istakla da cilj ovih aktivnosti jeste da se kod polaznika probudi radoznalost i interesovanje za razvijanje likovnog izraza.

– Rad škole se odvija u nekoliko faza. Počinje izučavanjem crteža, ugljenom, olovkom, a u kasnijim fazama rada i suvim pastelom, uvođenjem boje kao likovnog elementa, upoznavanje sa tonskom skalom, slikanje temperom, akrilnim, akvarel i uljanim bojama. Polaznici tokom devet meseci upoznavaju ove tehnike i za to vreme veoma napreduju. Najvažnija je želja za učenjem i upoznavanjem novog,  kao i ljubav prema slici, bojama i stvaranjem lepog – rekla je Pisodorov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U okviru svečanog programa, nastupila je Lena Ninković na flauti, učenica prvog razreda Muzičke škole „Josif Marinković“, u klasi prof. Branislave Rajačić, uz klavirsku pratnju Jelene Ninković, a dodeljene su i pohvalnice mladim umetnicima i ljubiteljima slikarstva koji pohađaju ovu školu.

Postavka je otvorena do 9. jula u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanin. 

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh