I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Otvorena fabrika Essex – posao za 160 radnika, izvoz preko 130 miliona evra (VIDEO)

Pogon južnokorejske kompanije „Essex Europe“, u kojem će se proizvoditi emajlirana bakarna žica, danas su u industrijskoj zoni Jugoistok – Ečka svečano otvorili predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Vrednost ove investicije iznosi 30 miliona evra, fabrika će zaposliti 160 radnika koji će imati prosečnu platu od 90.000 dinara.

 

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da dolazak korejskih investitora od posebnog značaja za Srbiju i da nagoveštava ulazak novu fazu koja donosi fabrike sa višim tehnološkim razvojem.

– Činjenica je da je pre samo šest meseci ovde bila livada i ljudi su nas pomalo čudno gledali kada smo rekli da postoji nada da do kraja godine otvorimo ovu fabriku koja je na izuzetnom tehnološkom nivou i koja će zaposliti 160 ljudi. Oni će doprineti Srbiji izvozom svojih proizvoda sa 132 miliona evra i to je od ogromnog značaja za našu zemlju, za Zrenjanin. Mi smo veoma srećni što mnoge korejske kompanije razmišljaju o dolasku u Srbiju i ne možete korejske kompanije tek tako da privučete. Morate da imate dobre uslove za privređivanje, da ponudite dobre vladine usluge, usluge lokalnih samouprava, morate da imate dobre ljude, dobru radnu snagu. Srbija je izdvojila milion i 620 hiljada evra i time se ponosimo, i ovo je tek trećina investicije koja iznosi preko 30 miliona – izjavio je Vučić.

PerSu marketi

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović smatra da to što će zarade u ovoj fabrici biti znatno iznad proseka govori da je postignut sjajan poslovni poduhvat za celu Srbiju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Pokrajinska vlada nastaviće da sa Vladom Republike Srbije i lokalnim samoupravama pomaže investitore pre svega u stvaranju uslova za ulaganje, da bi oni u budućnosti dolazili u što većem broju. Za narednu godinu smo pripremilli razvojni budžet u kojem će, u delu kapitalnog indeksa, više od 35 odsto sredstava biti namenjeno investicijama, za razvoj poslovne zone, infrastrukture i svega onoga što je potrebno da bi investitori donosili poslovnu odluku i investirali u lokalne samouprave širom Vojvodine. Taj budžet ćemo usvojiti na sednici Vlade 10. decembra, a nadam se da će skupština Srbije to 20. decembra i potvrditi – rekao je Mirović.

Predsednik kompanije „LS Corporation“ Kristofer Ku zahvalio je Vladi Srbije na podršci pri realizaciji investicije, podsetivši da je njena vrednost 30 miliona evra.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić naglasio je da je danas veliki dan za Zrenjanin i da se grad pokazao kao dobro mesto za investicije.

– Zahvalio bih se pre svega svega predsedniku Vučiću koji je od Srbije napravio dobro mesto za investiranje, a nama na lokalu omogućio da se koliko toliko ravnopravno borimo sa konkurencijom iz drugih država. Da je to tako, mislim da je najbolji pokazatelj da je prošle godine otvoreno 3000 novih radnih mesta, ove godine, do kraja godine očekujemo još 1600, a mislim da nas tek čekaju velike priče vezane za investicije u našem gradu. Uz želju da se uskoro opet vidimo u ovoj našoj industrijskoj zoni, prijateljima iz Essexa želim dug i uspešan boravak u našem gradu – saopštio je Janjić.

„Essex Europe“ sa sedištem u Francuskoj, evropska je podružnica kompanije „Superior Essex“ iz SAD i vodeći je dobavljač žice za proizvodnju transformatora, motora i generatora.

Kompanija „Superior Essex“, globalni je lider sa 85 godina iskustva u proizvodnji i distribuciji bakarnih i aluminijumskih žica i deo je južnokorejskog konglomerata „LS Group“, vodeće kompanije u oblasti elektromaterijala i elektronike, čiji ukupni promet iznosi 19 milijardi dolara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh