I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Otvoren konkurs za srednjoškolce za pisanje eseja na temu „1300 kaplara“

U saradnji sa Gradskom narodnom bibliotekom „Žarko Zrenjanin“ i uz podršku Grada Zrenjanina, Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanin raspisala je konkurs za esej na temu „1300 kaplara“.

Konkurs je namenjen srednjoškolcima, posebno onima koje zanima istorija srpskog naroda iz najtežeg perioda Prvog svetskog rata.

– Konkurs je raspisan povodom 100 godina od osnivanja Saveza oficira i ratnika koji je preteča Organizacije rezervnih vojnih starešina. Svih 1300 kaplara je prošlo svojevrsnu školu rezervnih oficira u Skoplju i nakon toga su se stavili u službu otadžbine, učestvovali su u najtežim bitkama i pokazali ogroman patriotizam. Iako su bili srednjoškolci i studenti odazvali su se pozivu vojne komande i branili su Srbiju – kaže Tanja Dulović, predsednica Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanin.

I Taxi Zrenjanin

-Ne smemo dozvoliti da se reč patriotizam izgovara sa stidom. Sto godina smo ćutali o njihovim zaslugama, a sada je potrebno da sve generacije saznaju o velikih 1300 kaplara. U njihovim redovima je bilo sinova funkcionera, ministara, književnika. Oni su epska priča našeg naroda i biblioteka nije imala dilemu kada je pozvana da učestvuje na jednom ovakvom projektu kojim se čuva sećanje na te ljude – dodaje direktor zrenjaninske biblioteke, Milan Bjelogrlić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Konkurs je otvoren do 6. septembra, a jedan učenik može poslati jedan rad dužine do 2500 reči na adresu biblioteke. Svečana dodela nagrada za tri najuspešnija autora i mentora biće održana na akademiji povodom 15. septembra, dana Organizacije rezervnih vojnih starešina Srbije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh