I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Otvoren „Knjižider“ na Peskari

Na gradskom kupalištu Peskara otvoren je poseban Čitalački kutak, sa željom da knjige budu dostupne svima. Ideja da se na ovaj način obogati kulturna ponuda na jednom od gradskih kupališta, potekla je od Tanje Vuković, vlasnice ugostiteljskog objekta na Peskari. Inicijativu je prihvatila Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, i obezbedila početni fond od stotinak knjiga.  Svi zainteresovani posetioci mogu potpuno besplatno pozajmiti tokom boravka na plaži.

Početak lepe saradnje između tima objekta“ Sport caffe 023″ i gradske biblioteke, obeležila je zanimljiva ideja bibliotekara. Knjige su smeštene na pomalo neuobičajenom mestu. Umesto sa polica, knjige se mogu pozajmiti iz frižidera sa knjigama – „Knjižidera“. Moto zajedničke čitalačke kampanje glasi: „Rashaldi glavu – otvori Knjižider“.

PerSu marketi

„Knjižider“ je otvoren u subotu

„“Knjižider” je otvoren u subotu, 17. avgusta, na najlepši mogući način, uz igru i druženje sa najmlađim Zrenjanincima, na radionici koju su osmislili bibliotekari. Deca su imala zadatak da u “Knjižideru” otkriju posebnu knjigu, koju su sa bibliotekarima čitali. Nakon čitanja je usledila potraga za zakopanim blagom, kovčežićem u kom su se krile nagrade za sve učesnike u potrazi. Deca su nastavila sa odličnim provodom, uz pesmu i ples sa Nikoletom Vidaković, i članicama “Free Dance” studija. „Knjižider“ sadrži veliki je broj izdanja Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, beletristiku, i knjige za decu. Svi sugrađani mogu doprineti bogaćenju knjižnog fonda, tako što će donirati neke od knjiga iz svoje kućne biblioteke. Prve donacije već su počele da pristižu, tako da će ovo leto, i ona koja nas tek očekuju, biti u znaku kvalitetnih naslova na gradskoj plaži.“- ističu bibliotekari

dav

Sa idejom promovisanja čitanja i zdravih životnih navika, posetiocima kupališta na raspolaganju su lejzi begovi sa džepovima za knjige, koje mogu koristiti u okviru kafea. Tu je i posebno opremljen Dečji kutak, u kom će se održavati raznovrsni programi za decu. program „Letnji čitanjac sa bibliotekarima“  je postao nezaobilazna zabava ovog leta.

Radno vreme nove biblioteke na otvorenom je svakog dana od 9 do 21 čas.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh