I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Otvaranje kupališne sezone na Peskari 1. juna

Tradicionalna manifestacija „Zrenjaninsko leto na Peskari 2019”, biće zvanično otvorena u subotu, 1. juna u 12 časova na izletištu i kupalištu Peskara. U okviru ovog događaja koji će trajati od 31. maja do 2. juna, najavljena su brojna dešavanja, među kojima su i iznenađenja, koje posetioce očekuju ovog vikenda, najavili su predstavnici Turističke organizacije grada.

Direktor Turističke organizacije, Zoran Ljubotina, podsetio je da svake godine više hiljada Zrenjaninaca i gostiju poseti Peskaru i da se zbog toga kao domaćini, trude da boravak građana na plaži ubogate programskim sadržajima.

-U subotu, 1. juna tačno u podne svečano ćemo otvoriti „Zrenjaninsko leto na Peskari 2019”, a samim tim i kupališnu sezonu. Posle otvaranja uslediće razna iznenađenja, kao i prateći programi za decu i odrasle. Pored toga, u saradnji sa Kancelarijom za mlade, priredićemo i nekoliko muzičkih nastupa na terenu za bič-volej, a mladi mogu da se uključe i u besplatnu obuku za vožnju skuterima na vodi – rekao je Ljubotina.

Fordomanija

Promocija akvabajka na Peskari ujedno znači i promociju nautičkog turizma, sporta i same Peskare kao mesta na kome je moguće lepo i kvalitetno provesti leto.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Manifestacija akvabajk ima za cilj da podigne moto-nautiku na neki viši nivo u Srbiji. Ovo je jedan od vidova kako da mlade ubacimo u ovaj sport. Oni će tokom ovog vikenda dobiti svu opremu, skutere i znanje instruktora. Nakon toga samo treba da se neko zaljubi u ovaj sport, da se „zarazi“ i da krene da se takmiči. Ono što je najbitnije u celoj priči jeste edukacija u vodenom saobraćaju. Deca moraju da nauče da skuteri mogu da budu jako opasni ako se nepravilno koriste. Većina dece misli da to baš i nije neka velika nauka, voziti skuter na vodi. Moram da im kažem da to jeste nauka: tu su strašna ubrzanja, velike brzine i ljudima je potrebno preneti iskustva kako bi znali gde su greške – rekao Aleksandar Krevešić, predsednik Motonautičkog Kluba „Motodžet“.

Direktor JP „Gradska stambena agencija” Radiša Dupljanović u svom obraćanju je takođe je uputio poziv sugrađanima da posete Peskaru, jer su se i ove godine potrudili da ovo kupalište izgleda primamljivo za sve njene posetioce.

-Uspeli smo da opremimo jedan objekat za prodaju „brze hrane”, obnovili smo i ugradili nove tuševe, uredili smo plažu i ogradu oko nje, a proširili smo i tribinu na terenu za bič-volej – istakao je Dupljanović.

Na konferenciji su govorili još i pomoćnik gradonačelnika, Simo Salapura i predstavnik Kancelarije za mlade, Marko Miškeljin.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh