I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Otkup 10.000 kilograma tovnih svinja od fizičkih lica

Vlada Srbije dala je saglasnost Direkciji za robne rezerve da od fizičkih lica otkupi 10.000 kilograma tovnih svinja.

Kupovina će se vršiti od fizičkih lica, nosilaca registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u nekoliko klanica – IM“Matić“ Novi Sad, PKB IMES doo IM Padinska Skela, Alf Promet doo Kać „PRO-MES“ doo, Novi Bečej, IM“Matijević“ Novi Sad, IM „Topola“ Bačka Topola, AD „JUHOR“ Jagodina, Big Bull Foods, Bačinci.

tovne-svinje

Zainteresovana registrovana gazdinstva trebaju da dogovore dinamiku kupovine sa navedenim klanicama, najkasnije do 30.4.2015.

PerSu marketi

Za prvu klasu svinja od 95-110kg cena po kilogramu biće 170 dinara, za drugu klasu od 110-130kg cena će biti 150 dinara, a za treću klasu od 130-150kg, cena jednog kilograma biće plaćena 140 dinara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, rok plaćanja je 15 dana od dana kada Direkcija za robne rezerve primi potvrdu o prijemu tovnih svinja.

Kupovina tovnih svinja će se vršiti na registrovanim stočnim pijacama, u vreme kada nisu pijačni dani, prema rasporedu i dinamici koja će se dogovoriti sa klanicama.

Jedna od obaveza registrovanog gazdinstva je da Direkciji isporuči zdrave svinje koje moraju biti u dobroj kondiciji, čiste, bez povreda na telu, vakcinisane protiv svinjske kuge i obeležene ušnim markicama. Za sve svinje koje su predmet otkupa, vlasnik mora da obezbedi Uverenje o zdravstvenom stanju životinja izdato od strane nadležene veterinarske stanice i potvrdu o izvršenoj vakcinaciji svinja u prethodnom periodu.

Nakon izvršene predaje tovnih svinja ovlašćenoj klanici i dobijanja prijemnice, vlasnik-nosilac poljoprivrednog gazdinstva treba da lično dođe u Ministarstvo trgovine, turizma i usluga, Republičku direkciju za robne rezerve, Centar Novi Sad, Hajduk Veljkova broj 11 radi potpisivanja ugovora. Neophodna dokumenta su overena fotokopija lične karte i overena fotokopija Izvoda iz Registara poljoprivrdnih gazdinstava za tekuću godinu.

Foto: RTV

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh