I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Oštre sankcije za neovlašćenu upotrebu i prodaju pirotehničkih sredstava

Budući da se tokom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika očekuje  povećana prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava Policijska uprava u Zrenjaninu uputila je apel  da se ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica kao i na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena, kao što su pijace, ulične tezge i kod uličnih prodavaca koji vrše nedozvoljen promet pirotehničkih sredstava.

Zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim osobama.

Izvođenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

I Taxi Zrenjanin

Usled nepravilne upotrebe pirotehnike može doći do:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje

– nastanka požara i eksplozija

– uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu aktivno sprovode sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava.

Napominjemo da će fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehnička sredstva biti sankcionisana u skladu sa zakonom, a pirotehnička sredstva biće im oduzeta – kaže se u saopštenju Policijske uprave Zrenjanin.

Pojačane kontrole saobraćaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, preduzimaće pojačane mere i aktivnosti u kontroli i regulisanju saobraćaja, u cilju bezbednog i efikasnog odvijanja saobraćaja na putevima.

U toku predstojećih praznika očekuje se znatno povećana frekvencija saobraćaja na svim putnim pravcima, te se stoga savetuje svim vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila gustini saobraćaja na putevima.

Za ovaj vremenski period karakteristična je pojava magle i sumaglice, posebno na putnim pravcima koji se protežu duž rečnih korita Srednjobanatskog okruga, kao i na mostovima i nadvožnjacima. Magla i sumaglica smanjuju vidljivost, te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila trenutnoj vidljivosti. Na putnim pravcima uz rečna korita, zbog povećane vlažnosti vazduha i kondezacije kolovozi su mokri, a zbog niske temperature stvaraju se led i poledica, te se vozačima preporučuje poseban oprez i smanjenje brzine kretanja vozila.

Savetuje se svim učesnicima u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, a posebno propisa koji regulišu ispunjenost opštih uslova za učestvovanje vozača i vozila u saobraćaju (tehnička ispravnost vozila kao i posedovanje zimske opreme).

Policijski službenici saobraćajne policije će svojim prisustvom na terenu delovati pre svega preventivno, a protiv počinilaca prekršaja preduzimaće Zakonom propisane mere. Posebna pažnja će biti usmerena na kontrolu vozača u pogledu poštovanja propisa, koji se odnose na upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci i brzine kretanja vozila.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh