I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Osnovci u Tarašu učestvovali u prebrojavanju ptica i radionicama u prirodi

Petu godinu za redom Udruženje građana „Taraške rode” učestvovalo je na međunarodnom događaju „Evropski vikend posmatranja ptica”.

Ove godine manifestacija je bila prilagođena najmlađim učesnicima, učenicima Osnovne škole „Svetozar Marković – Toza” iz Taraša, koji su nakon kratkog predavanja prebrojali 11 vrsta ptica, od čega 138 jedinki.

I Taxi Zrenjanin

Najviše je zabeleženo vrabaca (pokućara), čvoraka i seoskih lasti. Pored ovih vrsta, viđene su još i senice, divlji golubovi, gugutke, bele pliske, obični galebovi, češljugari, vetruške i seoski detlić.

-Što se tiče samog broja ptica, rezultati su nam dosta slabiji u odnosu na prethodne godine, ali najbitnije je da je dvadesetpetoro dece i desetoro odraslih učesnika imalo priliku da provede nekoliko lepih, opuštajućih sati u divnoj prirodi koja nas okružuje, rekla je Aleksandra Marovac Cucić, ispred Udruženja građana „Taraške rode“ koje revnosno učestvuje u ovakvim aktivnostima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Po povratku sa izleta, odrađene su tri kreativne radionice na kojima su rađeni magneti i kolaži sa motivima ptica, kao i portreti od jesenjih materijala.

Organizator ovog događaja je BirdLife International, a Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije organizuje izlete u Srbiji i koordiniše dobijene podatke.

Ove godine proslavlja se veliki jubilej, četvrt veka posmatranja čudesne seobe ptica u okviru Evropskog vikenda posmatranja ptica. Za 25 godina više od 1.180.000 učesnika, na skoro 40.000 događaja, posmatralo je skoro 73.000.000 jedinki ptica.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh