I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Osmaci OŠ ,,2. Oktobar” uspešni na maloj maturi

Zvaničnici kažu da su mali maturanti ove godine generalno postigli nešto niže rezultate nego lane na testovima iz srpskog jezika, matematike i kombinovanom. Ipak, u Drugom oktobru ponosni su na svoje male maturante.

Na osnovu izveštaja Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja na teritoriji grada Zrenjanina na ovogodišnjem završnom ispitu za učenike 8. razreda ponovo su najviše uspeha imali učenici Osnovne škole ,,2. Oktobar”. Učenici ove škole postigli su najbolji rezultat u sva tri dela ispita: srpskog jezika, matematike i kombinovanog testa. Takođe, najbolji su i u zbirnom uspehu koji uključuje i broj bodova na osnovu uspeha. Ove sjajne rezultate prokomentarisala je direktorka škole ,,2. Oktobar” Sanja Gerbeš.

,,Sam rezultat je odlična vest za nas i nešto je zbog čega bi trebalo da se radujemo – i mi kao škola, ali, pre svega, naši učenici koji su ove godine zaista vredno radili.
Ipak, za nas kao ustanovu važnija je činjenica da je ovo četvrta godina zaredom u kojoj smo u gradu najbolji. To nam daje signal da smo uspostavili dobar sistem, da
uspešno ostvarujemo ono što se od nas i od učenika zahteva, da nastavnici odgovorno pripremaju i izvode nastavu. Konstantan uspeh je znak da on nije slučajnost i stvar ,,dobre generacije”, kako mi to volimo da kažemo. On je pokazatelj savesnog i odgovornog rada nastavnika. Pokušavamo i uspevamo da opravdamo poverenje roditelja i dece i da ih na kraju osmogodišnjeg obrazovanja dovedemo da tačke u kojoj će imati otvorena vrata za sve ono što bi želeli da upišu.”

I Taxi Zrenjanin

Konačne rang liste prema listama želja učenika objavljene su 4. jula, a od 7. jula je poznatoi zvanično ko je ostvario svoj cilj u prvom upisnom roku. Drugi upisni
krug počeo je u ponedeljak 08.07. a upisivanje učenika u srednje škole biće odmah nakon toga.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh