I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Osiguran prevoz meštanima Čente – postignut dogovor sa GSP Beograd

Ugovor kojim se garantuje nastavak autobuskog prevoza na liniji Čenta-Beograd, danas su u gradskoj kući u Zrenjaninu potpisali gradonačelnik Čedomir Janjić i direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd, Željko Milković.

potpisan-ugovor-gsp-zrenjanin

Ovim činom rešen je problem koji je nastao na relaciji Mesne zajednice Čenta i GSP-a, a u kom je građanima pretila situacija da ostanu bez sigurnog autobuskog prevoza.

GSP tvrdi da nije poštovan dogovor da se mesečno proda šest hiljada karata, te da je prodato manje od hiljadu. Kako bi bili izbegnuti dalji problemi, odgovornost za autobuski prevoz u budućnosti preuzeo je Grad Zrenjanin.

I Taxi Zrenjanin

– U ovoj situaciji se zahvaljujem čelnim ljudima iz GSP-a i gradske vlasti Beograda za volju i razumevanje u rešavanju zajedničkog problema. Postigli smo sporazum, i ovo će biti samo jedan mali segment saradnje koja se planira između Zrenjanina i Beograda, rekao je Janjić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Budući da je GSP naveo da je u ranijoj saradnji dostignut gubitak od oko devet miliona dinara na godišnjem nivou, sada su tražene jače garancije definisane novim ugovorom.

– Ovo je veoma značajno za GSP jer ćemo omogućiti bolji prevoz za građane Čente. Ono što je važno, anuliraće se gubitak od oko devet miliona dinara. Značaj je velik za građane Čente i Zrenjanina. Mogu sa ponosom da kažem da je u poslednjih desetak dana prodato 412 pretplatnih karata, što je otprilike bila godišnja kupovina Mesne zajednice Čenta, rekao je direktor Željko Milković.

Postignutim dogovorom zadovoljan je i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina Milan Mrkobrad koji je među prvima ukazao da se u Čenti odvija ozbiljan problem.

– Saznao sam od putnika o problemima, intervenisao sam preko Gradske kuće, i problem je rešen na zadovoljstvo svih. Iz Čente ima 15 polazaka i to je velika stvar pre svega za radnike i učenike, rekao je Mrkobrad na kraju.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh