I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

OŠ „Sonja Marinković“: Projektima do boljih uslova za učenike

Za Osnovnu školu „Sonja Marinković“ u Zrenjaninu 2015. godina jedna od uspešnijih, čemu je doprinela realizacija brojnih projektnih aktivnosti kojima su obezbeđena sredstva za obnovu škole i razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija.

Zaposleni u školi prepoznali su veliku šansu u pisanju projekata kao načinu da ubrzaju stvari koje bi se redovnim putem protezale godinama. Tako su za samo godinu dana obnovljene učionice, hodnik, stepenište i dečiji toalet, te je ova škola izgrađena 1903. godine, postala prijatno mesto za boravak učenika i nastavnog kadra.

unnamed

unnamed (1)

Fordomanija

– Projekat obnove škole spada u najznačajnije. Predprošle, a zatim i prošle godine u tome nam je pomogla Fondacija „Betlen Gabor“ iz Budimpešte koja je ove godine izdvojila oko milion dinara za kompletnu obnovu dve učionice. Uslovi rada i pohađanja nastave bili su veoma loši i izuzetno smo zahvalni što smo našli takvu organizaciju koja je razumela našu situaciju, rekla je portalu I love Zrenjanin direktorka te škole Jelena Jenovai.

Ona dodaje i da je ostatak projekata bio usmeren na razvoj smart tehnologija u školi, i da su bez obzira na mali broj učenika, naročito u izdvojenim odeljenjima u Lukinom Selu i Mihajlovu, želeli da ta deca dobiju najsavremenija sredstva i uslove za učenje.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Na konkursu AP Vojvodine dobili smo 367.000 dinara od kojih smo kupili dve smart table. Pored sredstava za obnovu, od Fondacije „Betlen Gabor“ dobili smo i sredstva za interaktivni uređaj „Mimio“ koji može da se koristi kao prenosna interaktivna tabla i olakšava nam pripremu takve nastave. Krajem godine, naš bivši učenik Andor Melegi preporučio nas je Fondaciji „Fabo“ iz Amerike, sa kojom smo ostvarili kontakt i saradnju i dobili 7500 dolara. Tim sredstvima smo kupili još pet pametnih tabli i sada ih imamo u svim kabinetima, a takođe i naša odeljenja u Lukinom Selu i Mihajlovu imaju po jednu. Na konkursima prema Nacionalnom savetu mađarske nacionalne odobrena su nam sredstva za uvođenje bežičnog interneta u sve učionice i kupovinu računara i štampača, istakla je Jenovai.

unnamed (2)

 

Iako se broj učenika poslednih godina smanjuje, u ovoj školi kažu da ih to nije pokolebalo u želji da obezbede najbolje uslove. U narednom periodu, pored želje da konačno dobiju salu za fizičko, snage će polagati u nastavak razvoja informatičkog segmenta i stručno usavršavanje u pravcu smart tehnologija.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh