I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”: Đaci će uskoro pohađati nastavu u daleko boljim uslovima

Generacije i generacije dece prošle su kroz Osnovnu školu “Jovan Jovanović Zmaj”. I sve te generacije osim svojih drugara, nastavnog i nenastavnog osoblja i lepih i manje lepih trenutaka provedenih u školi, sećaju se drvenih vrata i prozora koji nisu menjani od kada je zgrada podignuta. Gotovo šest decenija. Škola je konačno dobila sredstva za ozbiljne zanatske radove. Ovog aprila započeta je zamena stolarije i oluka, a uskoro se može očekivati i krečenje. Nakon završetka radova sadašnji i budući đaci će učiti i boraviti u daleko boljim uslovima.

Renoviranje Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” je samo jedno u nizu ulaganja u školske objekte i infrastrukturu za koje je novac obezbeđen iz gradskog i pokrajinskog budžeta. Reč je o sredstvima koja se odnose na rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investiciono održavanje, a u koje ne spada redovno ulaganje u školske zgrade i pomoćne prostorije.

“Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” je gradska škola sa 300 učenika, kabinetima, bibliotekom, produženim boravkom, kuhinjom, sportskim terenima i stručnim kadrom i saradnicima. Kao takva, odgovara zahtevima za visokokvalitetan boravak učenika svih uzrasta – od đaka prvaka do maturanata. Škola pruža sve neophodne sadržaje koji su u okviru školskog programa i vannastavnih aktivnosti. Međutim, pošto je sama zgrada izgrađena još davne 1962. godine i u nju od tada nije investirano u smislu kapitalnih radova, već se s vremena na vreme radilo na estetskim i po potrebi funkcionalnim aspektima, bilo je neophodno angažovati se za ozbiljne promene. Ukratko, do sada su bile sanirane kritične tačke. Brinulo se o higijeni, ali to su bili radovi kratkoročnog efekta. Dosadašnje donacije najčešće su doprinosile tehničkoj opremljenosti, što je takođe veoma bitno, ali pokrivale su aspekt koji nije mogao kompenzovati, na primer, dotrajalu stolariju”, kaže direktorka Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”, Tanja Rođenkov.

I Taxi Zrenjanin

Umesto drvene, škola  će uskoro imati PVC stolariju

“Pošto je konstatovano da su potrebne ozbiljne promene radi poboljšanja bezbednosti učenika i osoblja, energetske efikasnosti same zgrade i funkcionalnosti celokupnog prostora, i pored dosadašnjih donacija kompanija kao što su Drekslmajer, Levi 9 i pojedinačnih privatnih donacija bivših učenika i roditelja, ova velika investicija lokalne samouprave je značajna jer trajno rešava pitanja pomenute dotrajale stolarije i oluka. Škola je dobila i sredstva za fasadu i krečenje učionica i holova, tako da će u potpunosti promeniti izgled i ponuditi više standarde rada i boravka. U planu su popravka rasvete, krova i grejnog kotla, kao i zamena vrata na svim učionicama. Posao je zaista obiman i znači mnogo više od kozmetičke promene. Očekujemo i poboljšanje atmosfere u našoj ustanovi. Nadamo se da će naši učenici biti ponosni na naš trud i rezultate, kao što je škola ponosna na njih”, dodaje direktorka škole.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tokom renoviranja na školi će biti zamenjeno 144 prozora i petoro ulaznih vrata. Grad Zrenjanin je za ove namene izdvojio sedam miliona dinara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh