I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

OŠ „Jovan Cvijić“ dobija zaštitni zid radi veće bezbednosti dece

Pored učestalog vandalizma, osnovne škole u gradu suočavaju se i sa nemogućnosti da zabrane ulazak u posed škole svima koji nisu učenici i zaposleni, a koji taj prostor koriste za okupljanje, zabavu i remećenje javnog reda i mira.

U jednom od obrazovnih objekata – Osnovnoj školi „2. oktobar“ pribeglo se gradnji zida koji sprečava mogućnost ulaska u školu. Isti takav zid preko je potreban i objektu na suprotnom kraju grada, školi „Jovan Cvijić“ koja ima problem sa ulazom u delu između lokalne zdravstvene ambulante i same škole. Na ovom mestu lako je ući u unutrašnjost škole čak i kada ona ne radi.

Ovo mesto je obišao zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je rekao da će podizanjem zida biti obezbeđene i ambulanta i škola.

os-jovan-cvijic-1

PerSu marketi

– Podići ćemo zid radi sigurnosti i ambulante i škole. Škola ima sjajan park koji ćemo sa JKP „Čistoća i zelenilo“ urediti. Takođe, na fasadi treba da se srede neke stvari, da se adekvatno osvetli dvorište. Sve ovo ćemo pokušati da rešimo do početka školske godine jer nam je cilj da deca budu bezbedna, istakao je Santovac.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Direktorka  škole Biljana Jovanov kaže da ih je situacija naterala da se prilagođavaju.

– U večernjim satima dvorište škole posećuju razna lica i nemamo kontrolu nad tim, dešava se da zapale kontejner, da za sobom ostavljaju sumnjivi otpad. U težnji da nastavimo putem naših prethodnika koji su uredili ovo dvorište i sadili drveće još šezdesetih godina, zahvaljujući saradnji Gradske uprave, mesne zajednice, Doma zdravlja i roditelja, dogovorili smo izgradnju zida koji će predstavljati sigurnost i veći stepen bezbednosti svih korisnika ovog prostora, rekla je medijima direktorka Jovanov.

os-jovan-cvijic-2

Ovo rešenje jednako je važno i za ambulantu koja je više puta obijana.

– Postavljanjem „zida“ odnosno kapije, više neće moći da se ulazi u dvorište ambulante, ovim ćemo rešiti neovlašćeni ulaz. Moram da kažem da ovo nije pojedinačni problem, jer ga imamo i u drugim objektima. Protiv obijanja smo se norili na nekoliko načina, a najuspešnijim se pokazalo uvođenje alarmnog sistema, istakao je direktor Doma zdravlja Miodrag Subić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh