I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Orkestar “Stanislav Binički” nastupio u Balskoj sali Kaštela Ečka (VIDEO)

Orkestar Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” pod upravom maestra Pavla Medaković nastupio je sinoć u Balskoj sali Kaštela Ečka u sklopu šestog dana nedelje turizma koji je nosio naziv „Bele dvorske noći“

Nastup je ulepšala prelepim glasom, sopran Zorica Belić.

U prelepom i specifičnom ambijentu Balske sale Kaštela posetioci su imali priliku da pored kompozicija domaće muzike uživaju u numerama poput: „Mađarska igra“ Brams, valcerima od Šostakoviča i Hačaturijana,  numeri iz filma „Prodavačica ljubičica, numeri „Beso me mućo (mucho) i mnogim drugim.

I Taxi Zrenjanin

– Po prvi put nastupamo u Kaštelu, iako sam ovde bio davne 1975. godine. Ovaj orkestar  po celoj Evropi, na svim prestižnim festivalima večeras smo došli ovde po pozivu solistkinje Zorice Belić,  sa kojom prvi put sarađujemo.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U orkestru „Stanislav Binički“ dirigent sa trideset godina.  Naš orkestar broji oko 30 članova, što je znatno manje nego ranije, kada je brojao oko 70 članova. Veliki umetnici poput Baranovića, Papandopula, Ivana Rupnika, su namenski pisali dela za ovaj orkestar. Saradnja je odlična među članovima, i odlično se slažemo. Svako mora da zna svoj deo posla, i da čak i proba protekne u dobrom raspoloženju. Ugledao sam se na poznatog dirigenta Tomasa Bičama, koji je svaku probu počinjao šalom, i time doprinosio većoj produktivnosti. Obično se kaže da dirigent do 40. godine života uči, a tek onda postaje pravi. To je princip koji se primenjuje, i prilikom gostovanja dirigenta u drugim orkestrima. Ima dosta anegdota sa gostovanja, iako ne poznajete sastav orkestra, važno je pomalo biti psiholog, i na pravi način im pristupiti, izjavio je dirigent orkestra Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ Pavle Medaković.

Kada je muzika u pitanju, pošto sam po prirodi romantik, koja su komponovali najviše volim dela iz druge polovine 19. veka, Brams , Šopen , Šuman, Čajkovski, Vagner, dodao je Binički.

POGLEDAJTE DEO NASTUPA ORKESTRA „STANISLAV BINIČKI“

U Kaštelu Ečka 6. okobra biće održana manifestacija pod nazivom „Franc List fest“ – više o manifestaciji pogledajte OVDE

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh