I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Organizacija „Svetosavlje” dodelila stipendije zaslužnim srednjoškolcima i studentima (FOTO)

Predstavnici Organizacije „Svetosavlje” su devetu godinu zaredom potpisali ugovore sa đacima i studentima, koji su zahvaljujući svom marljivom radu i trudu, dobili Svetosavsku stipendiju za školsku 2018/2019. godinu.

Za dobijanje stipendije ove godine je konkurisalo rekordnih 57 učenika i studenata, a za ove potrebe organizacija je uspela da obezbedi 1.250,000 dinara – 15 stipendija dodeljeno je učenicima srednjih škola u ukupnom godišnjem iznosu od po 50.000 dinara, a 5 stipendija studentima fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, u ukupnom godišnjem iznosu od po 100.000 dinara.

Prema rečima predsednika organizacije „Svetosavlje”, Dragana Vidakovića, Svetosavska stipendija je namenjena odličnim đacima i studentima, koji dolaze iz porodica slabijih materijalnih mogućnosti i koji žive na teritoriji grada Zrenjanina i opštine Žitište.

I Taxi Zrenjanin

-„Svetosavlje“ već devetnaest godina unazad okuplja ljude koji su se ostvarili u životu i podstiče ih na solidarnost, čovekoljublje i rodoljublje. Sve ono što predstavlja najbolje i najlepše u našem narodu, oličeno je u liku Svetog Save kao najpoštenije i najznačajnije ličnosti u našoj istoriji. Želja nam je da ohrabrimo i pomognemo talentovanim učenicima i ukažemo javnosti na njihov položaj i potrebu da naše društvo obrati više pažnje na njih – rekao je Vidaković.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Stpendije su dobili: Anđela Jovanović, Verica Simić, Nemanja Stojanović, Tamara Ilić, Boris Martinović, Katarina Đorović, Teodora Jovanović, Nikola Miljević, Ljubica Živković, Dijana Markov, Viktor Mučaj, Dušan Popovac, Anastasija Savić, Branislav Ludoški, Aleksa Nenin, Aleksandra Jovanović, Stefan Trivunović, Ivana Miljević, Jelena Stojanović i Una Svjetlica.

Po prvi put, „Svetosavlje“ je dodelilo posebna priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima i kolektivima za podršku radu ove organizacije u ostvarivanju njegove misije i ciljeva.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh