I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Oproštaj od Vladimira Bulata – otišao je jedan od najboljih pilota (VIDEO)

Ne samo Zrenjanin već i ceo region, danas je potresla vest o tragediji koja se jutros dogodila nadomak Aerodroma „Ečka“, a u kojoj je poginuo Vladimir Bulat, iskusni pilot i predsednik Aero kluba „Zrenjanin“ i to prilikom izvođenja akrobatskog leta.

Od siline udara o zemlju, avion Zlin 526F kojim je Bulat upravljao, zabio se dva metra u zemlju, zbog čega su pored policije, Hitne pomoći i vatrogasaca, za iskopavanje olupine i tela pilota, angažovane i građevinske mašine.

S obzirom na to da je reč o jednom od najiskusnijih aero pilota ne samo u Srbiji, već i u regionu, u toku su dve istrage koje vode državni organi i nadležno tužilaštvo i Centar za istraživanje nesreća u saobraćaju. Tokom celog dana, niko od okupljenih prijatelja i kolega Vladimira Bulata nije mogao čak ni sa pretpostavkom da kaže šta se moglo dogoditi da jedan ovakav pilot izgubi kontrolu nad letilicom kojom je toliko puta upravljao.

A avioni su, kažu Bulatovi prijatelji, zaista bili njegov život.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Naime, ovaj četrdesetsedmogodišnjak je, kažu njegovi poznavaoci, oduvek bio zaljubljen u pilotiranje i avione.

Zrenjanincima je posebno poznat od 2016. godine kada je postao predsednik AK „Zrenjanin“ i od kada je, skoro napušteni Aerodrom „Ečka“, „oživeo“.

Naime, Aerodrom „Ečka“ izgradili su Nemci tokom okupacije 1942. godine, a koliko je lokacija i tada i danas bila atraktivna govori činjenica da su pripreme počele još 1938. Na ovom aerodromu, po dolasku Bulata na mesto predsednika kluba, svoje obuke počela je obavljati letačka baza „Prince aviation“ kao i još neke škole,  sa njega poleću laki avioni, jedrilice i avioni koji mogu da koriste travnatu pistu. Uz ne prevelika ulaganja, verovao je Bulat, aerodrom je mogao postati i konkurent za višu kategoriju.

U poslednjem intervjuu koji je Vladimir Bulat dao za naš portal, a prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju kineske kompanije „Ling long tires“ kada je Bulat u znak dobrodošlice avionom „Galeb“ poveo u panoramsko razgledanje vlasnika kompanije Wang Fenga, takođe smo imali prilike da čujemo i njegove vizije za ovaj aerodrom i klub kojim je upravljao.

Verovao je da se od „Ečke” zaista može napraviti moderan regionalni vazduhoplovni centar, koji bi imao i servisno-sportski aerodrom za motorno letenje, letenja aviona oldtajmera i njihovo servisiranje, kao i prodaju avio goriva.

Kako je objašnjavao, njegovim dolaskom na čelo aero kluba „Zrenjanin“, partnerima su ponuđeni novi ugovori koji su počivali na tržišnim cenama i principima, te držanje aviona ili jedrilice u hangaru aerodroma, više nije moglo biti jeftinije od zakupa garažnog mesta u Beogradu. Sve ovo želeo je i da poveže sa turizmom u Zrenjaninu, pa bi slika bila i šira i veća. Nadao se pozitivnom poslovanju do kraja ove godine.

Na Aerodromu „Ečka“ ostala su još dva manja sportska aviona ovog pilota.

Vladimir Bulat bio je omiljen u aero svetu, živeo je u Beogradu i, iza sebe je ostavio suprugu i sina.

Jedan od poslednjih intervjua koje je dao, pogledajte u sledećem videu:

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh