I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Oporavlja se učenica zaražena tuberkulozom, dvoje dece zadržano na ispitivanju

Učenica srednje Medicinske škole kojoj je pre više od mesec dana otkrivena tuberkuloza i dalje se nalazi u Dečijoj bolnici za plućne bolesti i tuberkulozu „Dragiša Mišović“, prima propisanu terapiju na koju dobro reaguje, dobrog je stanja i uskoro bi trebala da bude puštena kući, potvrđeno je portalu I love Zrenjanin u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“.

pluca

Tim zrenjaninskih lekara je istog dana potvrdio da je devojčica obolela ali i da je troje dece iz njenog najbližeg okruženja nakon urađenog rendgena pluća, upućeno na reevaluaciju bolesti u Dečju bolnicu „Dragiša Mišović“.

– Jedno dete je vraćeno kao zdravo, a dvoje dece je zadržano na ispitivanju i lečenju. I ta deca su dobro i uskoro će biti puštena kući, rečeno nam je u bolnici.

I Taxi Zrenjanin

Podsećamo da je još troje dece kojima je u istom periodu urađen RTG nalaza pluća, u to vreme dobilo hemioprofilaksu zbog osnovne bolesti od koje boluju. U zrenjaninskoj bolnici kažu da su oni bili na prvoj redovnoj kontroli nakon mesec dana, da dobro podnose terapiju i dobro se osećaju, a da su kontrolni laboratorijski nalazi uredni.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U daljem toku dinamike zdravstvenog nadzora i kontrole dece, u toku juna meseca je planirano drugo PPD testiranje za svu decu koja su imala PPD3 probu negativnu, a svoj deci iz kontakta će biti ponovljen RTG pluća 3 meseca nakon prvog pregleda.

Foto: nadlanu.com

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh