I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Oporavlja se brutalno prebijeni taksista – njegove kolege uputile molbu građanima

Vest da je šezdesetčetvorogodišnji taksista iz Zrenjanina brutalno pretučen zbog 111 dinara, izazavala je gnev i razočaranje sugrađana. Milan Ristin se polako oporavlja od teških telesnih povreda koje je zadobio tokom napada.

Policija je, nakon što je uzela njegovu i izjavu nekoliko taksista, podnela prijavu protiv NN lica, za kojim se još traga.

-U ranim jutarnjim satima, 15. jula, kolega i ja smo čekali pozive stranaka na parkingu kod Kulturnog centra. Još je bila noć, oko 3,30h, kada je kolegi prišao muškarac, ali on ga je uputio na moje vozilo, s obzirom da sam bio prvi na redu. Muškarac je ušao na zadnja desna vrata, seo i rekao adresu. Primetio sam da je bio u alkoholisanom stanju. Tokom vožnje je ćutao, da bi u jednom momentu kroz prozor vozila izbacio neku flašu. Stigli smo do Ulice Korvin Oto u Mužlji, kada mi je najednom rekao da okrenem vozilo, što sam i učinio. Iznos na taksimetru je bio 211 dinara, mđutim, on mi je dao 100 dinara. Rekao sam da nije problem, ali da mi je trebao reći ranije, pošto sve ide preko fiskalne kase, i da ću razliku ja morati da nadoknadim iz svog džepa. U tom trenutku me je udario pesnicom po temenu, ne prejako, ali mi je od udarca ispao novčanik iz ruku. Zatim je usledio još jedan udarac, ne znam tačno čime, ali mi je prosekao glavu. Bio sam zbunjen, šokiran, pokušao sam da otvorim vrata, međutim on je pre mene izašao, dočekao me. Izgubio sam ravnotežu, pao sam na zemlju, a onda je počeo krvnički da me šutira, preko svih granica i mera. Polomio mi je vilične, podjabučne i nosne kosti, priča Milan Ristin za portal I love Zrenjanin.

Žrtva obesnog napadača – Milan Ristin

Fordomanija

Kako kaže, uspeo je nekao da se doveze u centralu Udruženja EKO taksi, gde su ga dočekale kolege. U Policijskoj upravi je davao izjavu, ali je zbog obilnog krvarenja morala da reaguje Služba hitne pomoći. Nakon pregleda skenerom, Ristina su uputili u Klinički centar u Novom Sadu gde je ostao narednih nedelju dana. Tamo su mu fiksirali prelome i prema rečima lekara, kosti dobro zarastaju te neće biti potrebe za operacijom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Počeo sam da radim u ponedeljak, iako se na momente ne osećam dobro. Najgore je to što me je napao bez ijedne moje loše reči. Da ta moja rečenica „da mi je trebao ranije reći da nema novca“, bude povod da mi lomi kosti, nije mi to jasno… Verujem u Policiju, da će odraditi svoj posao kako treba, priča ovaj čovek.

MOLBA GRAĐANIMA: „BUDIMO KOREKTNI JEDNI PREMA DRUGIMA“

Udruženje EKO taksi okuplja oko 40 vozila, a skoro svi su bili izloženi raznim neprijatnim situacijama. Pored uvreda, bilo je iz fizičkih nasrtaja na pojedine taksiste, koji se na sreću nisu završili sa većim povredama. Većinu incidenata nisu prijavljivali nadležnim organima, vodeći se time da povrede nisu ozbiljnije.

Radica Mušicki je taksista koji pretežno radi noću. To mu odgovara zbog smanjenog intenziteta saobraćaja, te lakšeg i bržeg dolaska na odredište. Međutim, to pravilo ne važi tokom vikenda, kada je mnogo življe i ima puno posla.

– Mnoge kolege u gradu su imale situacije slične Milanovoj. Tražili smo da dobijemo status službenog lica, jer nemamo nikakvu zaštitu. U našim vozilima ne postoji čak ni „panic taster“, jedino rešenje je zatražiti pomoć putem radio stanice, ukoliko smo dovoljno pribrani da to učinimo. Kada dođe do incidenta, moramo paziti na koji način ćemo intervenisati i pomoći jedni drugima. Nemamo obuku o načinu reagovanja prilikom ovakvih situacija, jedino imamo uputstva postupanja prilikom prevoza bolesnih osoba. U današnje vreme nema nekog pravila „komunikacije“ sa osobama koje su incidentne. Ne može se reći ni za sve osobe u alkoholisanom stanju da su problematične, mnogi od njih su veoma mirni i ne prave incidente. Mi čak smatramo da je ovo jedna vrsta visokorizičnog posla, i gledamo da budemo na oprezu. Većina nas je vrlo predusretljiva prema strankama, i trudimo se da im omogućimo što prijatniju vožnju, kako bi ostali naši klijenti, rekao je Radica Mušicki.

Taksisti ovog udruženja uputili su molbu svim građanima, pozivajući ih na korektan odnos i na poštovanje njihove profesije.

-Mi smo ti koji su na usluzi klijentima i koji imaju zadatak da garantujemo bezbedan prevoz svake stranke do željenog odredišta, poručili su taksisti.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh