I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Online podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje i u uslovima vanrednog stanja omogućila je podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja po raspisanim javnim pozivima.

Foto: Arhiva

Iako se prijave podnose elektronskim putem i u uslovima otežanog poslovanja veliko je interesovanje, kako poslodavaca tako i nezaposlenih lica.

Najveće interesovanje poslodavaca zabeleženo je za programe stručne prakse, novog zapošljavanja kao i za program samozapošljavanja za nezaposlena lica. Od uvođenja vanrednog stanja preko 3.200 poslodavaca je podnelo zahtev za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, a preko 2.000 nezaposlenih podnelo je zahteve za subvenciju za samozapošljavanje.

PerSu marketi

Odluke se donose kontinuirano, a pored predviđenih uslova, prilikom odlučivanja posebno se vrednuje da li su poslodavci od početka vanrednog stanja otpuštali zaposlene.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Do sada je pozitivnim odlukama obuhvaćeno preko 1.400 poslodavaca čime je omogućeno uključivanje u programe obuka i zapošljavanje za oko 2000 nezaposlenih lica, od čega je oko 150 osoba sa invaliditetom.
Ugovori o angažovanju lica zaključiće se u skladu sa mogućnostima u svakom konkretnom slučaju.

Sve informacije dostupne su na sajtu http://www.nsz.gov.rs/.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh