I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Ona studira, igra tango, trči maraton – Danijela Žurž Bugarić

Zrenjaninke Danijele Žurž Bugarić, danas vredne studentkinje druge godine DIF-a u Novom Sadu, ljubitelji sporta setiće se kao uspešne plivačice Proletera.

Plivanje joj već nekoliko godina nije primarna aktivnost, ali sport kao životno opredeljenje svakako jeste.

-Plivanjem sam prestala da se bavim u takmičarskom smislu kada su školske obaveze postale zahtevnije. Sada možda i žalim, ali tada sam čvrsto rešila da se posvetim školovanju – kaže Danijela na početku razgovora.

Tokom srednje škole ona je imala plan da studira jezike, prvenstveno engleski i za to se intenzivno i pripremala, ali je u završnoj godini gimnazije ipak odlučila da upiše DIF.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

-Moja dva drugara koja su upisala DIF pre mene, zainteresovala su me za taj fakultet. Sve te celodnevne pripreme za prijemni koji obuhvata 10 sportskih oblasti, vratile su me u ono doba kada sam trenirala plivanje, i što bi rekli, stara ljubav je presudila da danas budem na ovom fakultetu – kaže Danijela.

 

Na DIF-u se izučavaju atletika, gimnastika, rukomet, fudbal, košarka, odbojka, ritmika ali i plesovi poput tanga, rumbe, sambe. Ona kaže da je veoma interesantno gledati devojke koje igraju fudbal ili boksuju  i istovremeno muškarce koji igraju sambu.

Danijela i  danas svoje slobodno vreme rekreativno popunjava plivanjem. Među omiljenim hobijima su joj i motocikli tako da posećuje i moto skupove ukoliko naravno imam slobodnog vremena. Njene obaveze počinju u ranim jutarnjim satima.

-Predavanja najčešće počinju u 8 sati. Zavisno od dana, pre predavanja se trči ili pliva. U poslepodnevnim časovima opet je na redu trening trčanja ili plivanja, a uveče i teretana.

 

 

U najdraži uspeh tokom plivačke karijere između ostalih titula ubraja osvajanje drugog mesta na Međunarodnom turniru u Banja Luci, ne toliko zbog srebrne medalje, već zbog činjenice da je na stepeniku ispod, na veliko iznenađenje, ostala jedna od njenih najvećih konkurentkinja.

Svoju ljubav prema plivanju Danijela je spojila i sa veoma odgovornom aktivnošću kojom se bavila tokom jedne letnje sezone na Peskari kada je bila u timu spasilaca.

-Bilo je to lepo, korisno i teško iskustvo jer nije lako biti na oprezu 8 sati pored vode, a da istovremeno ne smeš i da zaplivaš – dodala je.

 

 

Slično „teško ali korisno“ iskustvo bilo je učestvovanje na Fruškogorskom maratonu na kom je trčala i pešačila 17 sati i za to vreme  prešla 55 kilometara.

13152862_824891404283951_1196786650_n

Na pitanje da li će nakon fakulteta biti u ulozi trenera u nekom od zrenjaninskih klubova, naša sagovornica kaže:

-Mislim da ovaj fakultet nudi zaista široke mogućnosti. Iskoristila sam, recimo, priliku da položim za fitness trenera, a verovatno ću polagati za trenera plivanja ili sudiju. Dosta mojih kolega je otišlo na master studije u inostranstvo. Brojne su mogućnosti, ali neki određeni plan za sada je još uvek daleko, kaže Danijela Žurž Bugarić.

13162144_824891490950609_40587987_n

 

Predstojećeg vikenda na redu je zanimljivo sportsko takmičenje – „DIFovijada“ koja se održava u Ohridu.

-Pozvana sam da učestvujem, ali u kom sportu ću nas predstavljati – još ne znam. Najviše bih volela da to bude plivanje, međutim, koliko znam Ohrid nema bazen, a za plivanje u jezeru je još rano, mada ako nas i ubace u jezero, neću se buniti – kroz smeh je zaključila naša sagovornica.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh