I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Omladina iz Knićanina za primer drugima – uredili kupalište i školsko dvorište

Grupa omladinaca iz Knićanina organizovala je nekoliko radnih akcija kako bi se uredilo već postojeće kupalište na Tisi. Oko ovog mesta sreću se tri reke, na ulazu u mesto Begej se uliva u Tisu, duž celog sela protiče reka Tisa, a na petom kilometru od sela  Tisa se uliva u Dunav.

Uz veliki trud raskrčeno je šiblje, pokošena trava, napravljen teren za odbojku na pesku kao i prostor sa peskom za igranje najmlađih kupača. Radnoj akciji je doprinelo i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Knićanina gde je njihovim vatrogasnim topom očišćen mulj sa izbetoniranog dela plaže.

I Taxi Zrenjanin

Sezonu kupanja Knićaninci su dočekali spremni, a sada uživaju zajedno sa mnogobrojnim posetiocima iz okolnih gradova, uglavnom ribolovaca koji imaju sve reči pohvale za prirodne lepote ovog mesta. 

Nastavak radnih akcija u školskom dvorištu

Prošlog vikenda započeta je velika akcija sređivanja narušenog izgleda školskog dvorišta. Cilj je da se vrati stari sjaj mestu gde su se deca okupljala zbog druženja i igranja košarke i fudbala.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Omladinci su uspeli da očiste prostor zarastao šibljem iz najkritičnijeg dela školskog dvorišta potom su skinuli  dotrajalu žičanu ogradu iza gola, a u planu je i kupovina nove table i mrežice za koševe, mreža za golove, postavljanje stubova i zaštitne mreže iza golova. Takođe je potrebna obnova prostora oko česmi, krečenje zidova ispisanih grafitima i još štošta.

Sav materijal kupuje se od priloga koje doniraju meštani, koji su u velikom broju prepoznali  dobru volju organizatora radnih akcija. Iako je potrebno dosta sredstava kako bi se popravilo stanje kako školskog dvorišta tako i unutrašnjosti same škole, omladinci su optimističnog duha i veruju da će uz pomoć volje dobrih ljudi i njihovoj finansijskoj pomoći uspeti u realizaciji svog cilja. Meštani Knićanina mogu biti ponosni na svoju omladinu jer to je ujedno i znak da planiraju da nastave život u svom mestu, što je danas nažalost retkost.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh