I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Olujni vetar srušio deo fasade stambene zgrade kod Centralne pijace (VIDEO)

Snažan, olujni vetar koji je danas u Zrenjaninu dostigao udare od 17,8 m/s, srušio je deo fasade stambene zgrade u neposrednoj blizini Centralne pijace.

Očevici kažu da je obrušavanje pratila snažna buka, a s obzirom na veličinu otpalog dela fasade – sreća je da u tom trenutku u okolini nije bilo stanara i prolaznika.

Odmah nakon saznanja da je došlo do obrušavanja dela fasade inspektor je izašao na teren.

I Taxi Zrenjanin

„Inspektor je bio na terenu oko sat vremena. Konstatovao je da se odvojio dekorativni sloj maltera sa demit fasade. Odmah je usmeno naložio da se postavi zaštitna ograda da bi se obezbedila sigurnost građana kako se neko ne bi povredio i sigurnost materijalnih dobara tj. da građani tamo ne bi parkirali svoja vozila. Inspektor je, takođe, naložio da se ukloni šut koji je nastao zbog pada maltera. Odmah je obaveštena i komunalna milicija koja je izašla na teren i postavila trake da bi se sprečio, ne daj bože, neki veći incident. Koliko je inspektor mogao da vidi taj deo maltera sa fasade je otpao i više ne postoji opasnost od daljeg otpadanja. Mi ne znamo zbog čega se to desilo. Verovatno će upravnik zgrade u narednom periodu da se bavi tim pitanjem“, kaže Milan Jovanov, načelnik inspekcijskih službi u Gradskoj upravi Zrenjanina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Juče i danas komunalna inspekcija je izlazila i na teren zbog problema sa drvećem i električnim žicama. Jer kad god je vetar dešava se da dođe do kontakta između drveća koje je blizu i žica i onda nastaju problemi kao što je iskakanje osigurača i slično. To ćemo videti od nedelje da rešavamo, jer ti problemi ne mogu da se rešavaju dok je ovako jak vetar“, objašnjava naš sagovornik.

Meteorolozi su najavili da će jaki udari vetra trajati još nekoliko dana. Vremenska prognoza u posebnoj vesti.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh