I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Offroad atrakcija „Banatska Avantura“ održana po 16. put na terenima oko Zrenjanina (VIDEO)

16. “ Banatska Avantura“ takmičenje u vožnji terenskih vozila održano je tokom vikenda na terenima južno od Zrenjanina pa sve do reke Tise.

Ovo specifično „offroad“ takmičenje koje najlakše opisujemo rečima „Camel trophy“ to zaista i jeste ali banatski tereni, naizgled pitomi, koji u sebi kriju bezbroj skrivenih bara, zona sa trskom i blatom su posebno teški i za svakog učesnika itekakav izazov.  – Ove godine pozivu organizatora Offroad Klubu „Anđeli 4X4“ odazvalo se 70 posada u raznim vrstama terenaca koje zovemo zajedničkim imenom „džipovi“ kao i 20-tak posada u četvorotočkašima „quadovima“.

– Pored posada iz Srbije u goste su nam došli tri posade iz Mađarske, dve iz Austrije, a jedna je samo za ovu priliku potegla na put čak iz Moskve – kaže Sava Gažić predsednik kluba domaćina „Anđeli 4×4“.

PerSu marketi

 

U takmičenju u vožnji „quadova“ prva dva mesta pripala su blizancima iz Beograda. Prvi je bio Miloš Gavrilović, a drugi Marko. Treće mesto osvojio je Igor Marinković takođe iz Beograda. U klasi Soft 1 – klasi terenaca do 2800 ccm pobedio je Valter Buš iz Horgoša, drugi je Mladen Šeminc iz Kupionova, a treći Vladan Matić iz Valjeva. U klasi Soft 2 – terenci preko 2800 ccm pobedio je Aleksandar Todorović iz Valjeva, drugi je bio Šebi Nikolić iz Moskve, a treći Stefan Cvetanović iz Leskovca. U najtežoj kategoriji Hard – kategoriji specijalnih vozila pravljenih samo za ovu priliku što podrazumeva obavezno posedovanje vitla i „kaveza“ kao i drugih sigurnosnih uslova pobedio je prekaljeni vozač Ilija Žarac iz Elemira na legendarnom Pincgaueru. Drugo mesto pripalo je takođe jednom „pincu“, vozio ga je Nikola Lukač. Treći je bio Milorad Korać iz Koluta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Organizatori uvek nagrade i posebne kategorije vozača pa je tako za najspretnijeg proglašen Nebojša Vasić – vozač „bagija“.  Titulu najprljavijeg (ne u nesportskom već u bukvalnom smislu) poneo je Miši Balo iz Nemačke. Organizatori su posebno pohvalili Roberta Kiša vozača traktora koji je obavezan deo karavana koji da je to moguće bi objedinio titulu i najboljeg i najspretnijeg i najprljavijeg vozača.

16. Banatsku Avanturu pomogli su: Grad Zrenjanin, D.O.O. „Raca“, P.G. „Sitaš“, P.G. „Renovica“, P.G. Palatinuš, Salaš „Kod stare Dunje“, Zanatlija, Mesara „Neša“, Pekara „Jabuka, Offroad „Zona 4×4“ Novi Sad, Farkaš trans, MZ Mužlja, Trafike „Mateja“, Speed line, D.O.O. Baždar, Radionica „Savić“, R-plastik i drugi.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh