I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Održane 7. Inkluzivne igre bez granica: Više od 1000 dece družilo se u Kristalnoj dvorani

Pod sloganom „Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje”, u organizaciji Osnovne i srednje škole „9. maj”, održane su sedme Inkluzivne igre bez granica.

Na ovoj manifestaciji održanoj u Kristalnoj dvorani okupilo se više od hiljadu dece, među kojima su bili takmičari iz 11 gradskih osnovnih škola, Predškolske ustanove Zrenjanin, deca iz redovne populacije, mentalno nedovoljno razvijena deca, a specijalni gost bio je poznati novosadski jutjuber Milan Inić poznatiji kao Jaserštajn.

Cilj ovog događaja jeste promocija zajedništvo i poštovanja različitosti među našim najmlađim sugrađanima. Dečaci i devojčice su se družili kroz jednistvene igre, zajedničko navijanje i na taj način učili da poštuju pravila.

Fordomanija

– Ove godine smo srećni jer nas je još više nego inače. U hali se nalazi više od hiljadu dece, a ove godine došli su nam i dragi navijači iz 15 naseljenih mesta. Naša poruka  je da smo ovde svi da bi se učili toleranciji, da budemo ravnopravni i jako je važno da naučimo svi šta je fer-plej, da budemo zajedno i navijamo jednako za sve – poručila je Snežana Vukić, direktor OSŠ „9. maj”.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac zahvalio svoj deci koja su došla u Kristalnu dvoranu i na taj način dokazala da inkluzija nije iluzija i da svi zajedno mogu da se takmiče, druže i raduju.

– Grad Zrenjanin se ponosi ovom manifestacijom i jedni smo od prvih koji su počeli sa organizacijom ovakvih igara. Sigurno ćemo i u narednom periodu podržavati ovakve aktivnosti, s ciljem da sva deca imaju ista prava, da budu jednaka i da se takmiče i druže zajedno – rekao je Santovac

Kompanija Gomex i ove godine pomogla je u organizaciji Inkluzivnih igara bez granica.

Sreća se prepoznaje po igri, a deca koja se puno igraju su najsrećnija. Kada vidim ovako razdragana lica to je ogromna satisfakcija za nas odrasle i dokaz da ne treba sve da bude tako ozbiljno i da sve može da bude mnogo razigranije i vedrije kao što nam ova deca to svake godine pokazuju. Mi ćemo kao odgovorna kompanija, kao i pretnodnih godina i ubuduće podržavati svaku dečiju igru – rekao je Dragan Ranisavljević iz kompanije Gomex.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh