I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Održane 7. Inkluzivne igre bez granica: Više od 1000 dece družilo se u Kristalnoj dvorani

Pod sloganom „Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje”, u organizaciji Osnovne i srednje škole „9. maj”, održane su sedme Inkluzivne igre bez granica.

Na ovoj manifestaciji održanoj u Kristalnoj dvorani okupilo se više od hiljadu dece, među kojima su bili takmičari iz 11 gradskih osnovnih škola, Predškolske ustanove Zrenjanin, deca iz redovne populacije, mentalno nedovoljno razvijena deca, a specijalni gost bio je poznati novosadski jutjuber Milan Inić poznatiji kao Jaserštajn.

Cilj ovog događaja jeste promocija zajedništvo i poštovanja različitosti među našim najmlađim sugrađanima. Dečaci i devojčice su se družili kroz jednistvene igre, zajedničko navijanje i na taj način učili da poštuju pravila.

I Taxi Zrenjanin

– Ove godine smo srećni jer nas je još više nego inače. U hali se nalazi više od hiljadu dece, a ove godine došli su nam i dragi navijači iz 15 naseljenih mesta. Naša poruka  je da smo ovde svi da bi se učili toleranciji, da budemo ravnopravni i jako je važno da naučimo svi šta je fer-plej, da budemo zajedno i navijamo jednako za sve – poručila je Snežana Vukić, direktor OSŠ „9. maj”.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac zahvalio svoj deci koja su došla u Kristalnu dvoranu i na taj način dokazala da inkluzija nije iluzija i da svi zajedno mogu da se takmiče, druže i raduju.

– Grad Zrenjanin se ponosi ovom manifestacijom i jedni smo od prvih koji su počeli sa organizacijom ovakvih igara. Sigurno ćemo i u narednom periodu podržavati ovakve aktivnosti, s ciljem da sva deca imaju ista prava, da budu jednaka i da se takmiče i druže zajedno – rekao je Santovac

Kompanija Gomex i ove godine pomogla je u organizaciji Inkluzivnih igara bez granica.

Sreća se prepoznaje po igri, a deca koja se puno igraju su najsrećnija. Kada vidim ovako razdragana lica to je ogromna satisfakcija za nas odrasle i dokaz da ne treba sve da bude tako ozbiljno i da sve može da bude mnogo razigranije i vedrije kao što nam ova deca to svake godine pokazuju. Mi ćemo kao odgovorna kompanija, kao i pretnodnih godina i ubuduće podržavati svaku dečiju igru – rekao je Dragan Ranisavljević iz kompanije Gomex.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh