I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Održana „Trka za srećnije detinjstvo“ – veliki broj Zrenjaninaca pokazalo humanost (FOTO)

Humanitarno-rekreativna akcija „Trka za srećnije detinjstvo“ i ove godine je uspešno održana u Aviv Parku.

Manifestacija je započeta otvaranjem jedanaeste po redu Mini olimpijade Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba Vojvodine. Učesnike su u ime organizatora prvo pozdravili predsednica Udruženja Suncokret”, Ružica Tomić i pomoćnik gradonačelnika, Duško Radišić, nakon čega su prisutni igrom i pesmom ispratili zvaničnu himnu Mini olimpjade.

I Taxi Zrenjanin

Na ovogodišnjem takmičenju učešće je uzelo rekordan broj udruženja – čak šesnaest, čije ekipe su se nadmetale u disciplinama u bacanju kugle u dalj, nadvlačenju konopca, rušenju čunjeva, zbirnim skokovima i u disciplini iznenađenja.

Rezultat je i ovaj put bio u drugom planu, jer su svi takmičari i takmičarske ekipe proglašene za pobednike.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

OKO HILJADU UČESNIKA NA „TRCI ZA SREĆNIJE DETINJSTVO“

Prilikom svečanog otvaranja akcije „Trka za srećnije detinjstvo“, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i direktor Aviv Parka Zrenjanin, Goran Todić su istakli, da cilj ovogodišnje manifestacije jeste da se sa što više prodatih učesničkih brojeva i putem donacija prikupe sredstva za pomoć onih uspešnih učenika, koji su ostali bez svojih roditelja i žive u stanju socijalne potrebe.

Mnogobrojni mališani predškolskih ustanova, zajedno sa učenicima osnovnih i srednjih škola uslišili su pozive volontera Crvenog krsta Zrenjanin, i učešćem u ovoj akciji dokazali su da poseduju humane vrednosti i vode brigu o onim mladim sugrađanima, kojima je pomoć neophodna.

Trka za srećnije detinjstvo u Aviv Parku

Trku su simbolično otvorili učesnici 11. Mini olimpijade MNRO Vojvodine.

U sklopu događaja održana je i prodajna izložba radova osoba sa smetnjama u razvoju, a obeleženi su i Evropska nedelja sporta i Svetski dan srca.

Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su prisutnima govorili o načinu prevencije oboljenja srca i krvnih sudova, a zainteresovani građani su mogli i da izmere krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

Podršku organizaciji ove, više od tri decenije stare manifestacije Nacionalnog društva Crvenog krsta Srbije, pružili su lokalna samouprava, Sportski savez grada Zrenjanina, Savez za školski sport, Predškolska ustanova i Aviv Park u saradnji sa nekoliko kompanija.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh