I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Održana tribina posvećena borbi protiv AIDS-a

Povodom obeležavanja 1. decembra, Svetskog dana borbi protiv HIV-a i AIDS-a, Omladinska organizacija iz Mihajlova je, u saradnji sa Mesnim odborom Saveza vojvođanskih Mađara, organizovala tribinu na kojoj je predavanje održala Diana Bakoš, nastavnica biologije u Osnovnoj školi „Servo Mihalj“ iz Mužlje.

predavanje-HIV

Bakoš je za naš portal izjavila da je cilj ovih tribina i predavanja stavljanje akcenta na prevenciju i edukovanju mladih kako da zaštite svoje zdravlje.

– Tokom sazrevanja mladih bitno je da budu upoznati šta je HIV, kako se taj virus širi i koje ćelije napada, šta je AIDS i  što je još bitnije na koji način se prenosi i kako se treba  zaštititi. Pored toga, veoma je važno govoriti i o smanjenju predrasuda i diskriminacije prema osobama koje su obolele od HIV-a, korišćenju kontraceptivnih sredstava i o principima testiranja.

PerSu marketi

predavanje-HIV1

Diana Kovač, predsednica Mesnog odbora izrazila je zadovoljstvo što se na tribinu odazvao veliki broj mladih i dodala je da će i u narednim mesecima biti organizovana predavanja i tribine posvećene svakodnevnim interesovanjima i problemima mladih.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh