I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Održana šesta međunarodna konferencija „Primena interneta i informacionih tehnologija“

Šesta međunarodna konferencija pod nazivom „Primena interneta i informacionih tehnologija“ (International Conference on Applied Internet and Information Technologies, AIIT2017), otvorena je danas na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u prisustvu domaćih i stručnjaka iz inostranstva.

Prema rečima prof. dr Vladimira Brtke sa Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, cilj održavanja ovakvih skupova je da se najnovija znanja na polju informacione tehnologije prenesu međusobno na učesnike, zatim i na studente fakulteta, ali i da se ta ista znanja pravilno primene u oblastima medicine, obrazovanja, ekonomije i industrije.

-Na ovogodišnjoj konferenciji učestvuje veliki broj stručnjaka, profesora i nastavnika iz jedanaest zemalja, računajući i predstavnike iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Indije, koji će se tokom prezentacija međusobno upoznati, razmeniti bogata iskustva i znanja, kako teorijska tako i praktična, istakao je Brtka.

I Taxi Zrenjanin

Pored radova samih učesnika, u lepom broju su bili prisutni i radovi nekoliko studenata, kojima će ovaj skup biti prvi ozbiljniji korak ka svetu nauke.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prisutnima se obratio i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, nakon čega su usledila plenarna predavanja, a potom i sesije, na kojima su prezentovani radovi svih učesnika.

Konferencija se održava zahvaljujući uspešnoj saradnji Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina i Fakulteta za informatičke i komunikacione tehnologije iz Bitole, Makedonija.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh