I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Održana osma konferencija ITRO 2017 – za jačanje veza između znanja i privrede

U organizaciji Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Zrenjaninu, Univerziteta u Novom Sadu danas je u prostorijama te obrazovne ustanove održana osma po redu Internacionalna naučno-stručna konferecija međunarodnog karaktera pod nazivom „Informacione tehnologije i razvoj obrazovanja 2017“ (ITRO 2017).

Predsednica organizacionog odbora konferencije profesorka dr Dragana Glušac, izjavila je da je ovogodišnja tema bila zasnovana na modelu dualnog obrazovanja kao dobre osnove za stvaranje baze za razvoj privrede.

-Namera nam je bila da na jednom mestu okupimo predstavnike onih institucija, organizacija i udruženja, koja konstruktivno mogu doprineti uspostavljanju veze između obrazovnog sistema i privrede. Na konferenciju su se između ostalih odazvali članovi lokalne samouprave, Privredne komore Srbije – Centra za dualno obrazovanje, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Unije poslodavaca Srbije, Zrenjaninskog poslovnog kruga (ZREPOK), predstavnici kompanija koje posluju u regionu, ali i direktori gimnazija, srednjih stručnih škola i mnogi drugi – istakla je Glušac.

I Taxi Zrenjanin

Pokrovitelj ovogodišnjeg  događaja bio je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost. Pokrajinski sekretar profesor dr Zoran Milošević istakao je da ova konferencija predstavlja kontinuitet veze između znanja i privrede.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Raduje me činjenica da Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ uspešno sarađuje sa onim kompanijama koje pospešuju stvaranje i jačanje ovakvih veza. Upoznati smo sa činjenicom da određeni trendovi u visokom obrazovanju nisu najpovoljniji kada je u pitanju povezanost između nauke i privrede, međutim u poslednje vreme hrabrije ulazimo u pisanje i raelizaciju takvih zajedničkih projekata – rekao je sekretar.

U okviru konferencije organizovan je i okrugli sto za nastavnike i direktore škola, na kom su se čula iskustva u domenu primene i sprovođenja modela dualnog obrazovanja, kao i novine o planovima za sprovođenje nastave zasnovane na konceptu preduzetništva.

Ove godine je pristiglo i recenzirano je blizu 60 referata stručnih ljudi iz Mađarske, Makedonije, Španije, Austrije, Albanije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Austrije, Portugalije i Srbije.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh