I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Održan trodnevni kamp mađarske folklorne muzike i igara

U okviru tradicionalnih letnjih aktivnosti, članovi Kulturno-umetničkog društva „Császár-tó“ iz Belog Blata nedavno su održali trodnevni kamp mađarske folklorne muzike i folklornih igara.

Cilj održavanja kampa jeste očuvanje i njegovanje narodnog blaga, da se izvorne mađarske pesme i igre sa pažnjom prenesu na mlađe generacije, kako bi obogatili turističke i društvene sadržaje ovdašnjih naseljenih mesta.

I Taxi Zrenjanin

Na ovogodišnjem kampu je učestvovalo blizu 40 devojaka i dečaka osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta iz Mužlje, Lukinog Sela, Mihajlova i Belog Blata, koji su zahvaljujući  iskusnim članovima folklorne grupe KUD „Petefi Šandor“ naučili nekoliko plesnih koraka i koreografija, ali i družili se sa svojim vršnjacima iz okolnih naselja.

Podršku održavanju događaja pružili su Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Osnovna škola „Bratstvo jedinstvo“, MKUD „Császár-tó“, Klub Žena, roditelji učesnika i mnogi drugi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh