I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Održan „Slatki dan“ u Belom Blatu – najviše priznanja domaćicama iz Mužlje (FOTO)

Veliki broj domaćica iz cele Vojvodine, puno posetilaca i lepo vreme doprineli su da 11. po redu tradicionalna manifestacija „Slatki dan“ u Belom Blatu ove godine protekne u izuzetnom raspoloženju i u dobrom takmičarskom duhu.

Članice 24 Kluba Žena došle su u ovo naseljeno mesto kako bi pokazale svoja kolačarska umeća sa ciljem, da se recepti naših baka sa posebnom pažnjom sačuvaju za buduće generacije i da domaćice pokažu šta su nasledile od svojih predaka.

I Taxi Zrenjanin

Svečanom otvaranju manifestacije prethodilo je kulturno-umetnički program, u kom se najmlađi Beloblaćani, zajedno sa svojim učiteljicama, izveli nekoliko folklornih igara i pesama.

Pred petočlanim žirijem je bio veoma težak zadatak, s obzirom da je na ukupno 32 tanjira bilo predato više desetina vrsta kako slatkog, tako i slanog domaćeg specijaliteta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Za najukusniji kolač ovogodišnje manifestacije proglašena je štrudla sa rogačom Aranke Bači iz Rumenke. Drugo mesto je osvojila Eržebet Gera iz Mužlje, koja je umesila pitu od bundeva, dok je treća bila Ester Olah, takođe iz Mužlje, koja je pripremila slasnu pitu od meda.

U dekoraciji štandova takođe su proglašeni pobednici. Nagrada za najlepši štand je pripala članicama Kluba Žena iz Mužlje. Druge su bile takmičarke iz Ečke, dok je treće mesto pripalo gostima iz Stare Pazove.

Pišu: Milan Nedeljkov i Tivadar Borbelj

Foto: M.N., Ibolya Czako

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh