I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Održan dvodnevni seminar „Smanjenje rizika od prirodnih katastrofa”

Dvodnevnom edukativnom radionicom i pokaznim vežbama na poligonu Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Mužlji, humanitarna organizacija „Caritas” koja deluje unutar zrenjaninske biskupije, proteklog vikenda je uspešno organizovala projekat „Smanjenje rizika od prirodnih katastrofa”.

Pozdravljajući prisutne Tibor Halmai, direktor humanitarne organizacije „Caritas” istakao je da projekat predstavlja koncept i stručno sprovođenje niza aktivnosti u cilju smanjivanja rizika putem sistemskih napora da se analiziraju uzročni faktori katastrofa i da se njima upravlja, kao i smanjenjem izloženosti opasnosti, ranjivosti ljudi i imovine, promišljenim upravljanjem životnom okolinom, kao i poboljšanom spremnošću na pomenute događaje.

-Izuzetno smo ponosni na činjenicu što se na naš poziv odazvao veliki broj udruženja građana i mesnih zajednica, članova Crvenog krsta Zrenjanin i Crvenog krsta Srbije, ali i predstavnika lokalnih samouprava sa teritorije našeg okruga. Nadamo se da ćemo ovim primerom podstaći mnoge sugrađane da svakodnevno brinu o svojoj životnoj sredini – istakao je Halmai.

PerSu marketi

Nakon pozdravnih reči domaćina i predstavnika grada Zrenjanina, održana su predavanja na temu prirodnih katastrofa, pravnih aspekta smanjivanja rizika od katastrofa, sistema zaštite i spašavanja i mnogih drugih.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dvodnevne radionice su privedene kraju pokaznim vežbama Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Mužlje i Srpskog spasilačkog tima.

Projekat „Smanjenje rizika od prirodnih katastrofa” na teritoriji zrenjaninske biskupije, banatskog okruga, sprovodi humanitarna organizacija „Caritas” iz Zrenjanina, a uz podršku „Caritas” Srbije.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh