I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Odluka o sudbini „Jugoremedije“ u ponedeljak

Stečajni upravnik „Jugoremedije“ Radovan Savić izjavio je Tanjugu da su predstavnici Hipo Alpe Adrija banke najavili da će, zajedno sa svojim partnerom, farmaceutskom kompanijom “ Eurofarm“ iz Praga iza koje stoji izvesni investicioni fond, podneti plan reorganizacije za tu zrenjaninsku fabriku lekova, u produženom zakonskom roku.

Savić kaže da su mu predstavnici Hipo banke, najvećeg poverioca, na čiji je predlog i uveden stečaj u „Jugoremediju“, najavili da će plan reorganizacije podneti zrenjaninskom Privrednom sudu do 29. jula, kada je i poslednji dan produženog roka.

Ako tako bude, plan reorganizacije će preuzeti stečajni sudija Milan Pajtašev.

Jugoremedija-nekad

Fordomanija

Jugoremedija pre uvođenja stečaja

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Posle sudskog poništenja nezakonite privatizacije „slučaj Jugoremedija“ još traje, jer je u postupku ispitivanja 24 sporne privatizacije u Srbiji, a u međuvremenu je 27. decembra 2012. godine u Privrednom sudu u Zrenjaninu otvoren i stečajni postupak.

Stečaj je uveden na zahtev Hipo Alpe Adria banke zbog duga od 1,7 miliona evra, dok je na poslednjem ročištu saopštena procena da ukupna dugovanja fabrike lekova premašuju vrednost imovine „Jugoremedije“.

U tom stečajnom postupku održana su dva ročišta, prvo poverilačko i drugo ispitno.

Posle toga, podneta su i dva plana reorganizacije, jedan od strane stečajnog upravnika Savića i slovačke firme „Imunafarm“, dok su drugi plan podneli Hipo Alpa Adria banka i „Eurofarm“.

Uz saglasnost Odbora poverilaca, Privredni sud je doneo rešenje o produženju roka za izmenu ponuđenih planova reorganizacije.

Ukoliko Hipo banka i njihovi partneri podnesu najavljeni i dopunjeni predlog glavne reorganizacije do 29. jula, stečajni sudija može da angažuje stručna lica radi utvrđivanja tačnosti podataka, pa ukoliko se utvrdi da je sve po zakonu, sudija zakazuje ročište.

Po mišljenju stečajnog upravnika Savića, 29. jula neće biti doneta odluka o konačnoj sudbini „Jugoremedije“.

Izvor : Tanjug, RTV

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh