I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Da se ne zaborave Ruža Šulman, Vladimir Kolarov, Frank Samuel Šandor…

Članovi Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanina, delegacije građana iz naselja „Ruža Šulman” i Mesne zajednice „Dositej Obradović” položili su cveće na spomenik koji se nalazi na mestu gde su streljani Ruža Šulman, Vladimir Kolarov, Frank Samuel Šandor, Aldan Tiberija i Stojan Arsenov.

streljanim pripadnicima Velikobečkerečkog partizanskog odreda

Okupljanje ispred spomenika koji se nalazi na pola puta između Zrenjanina i Mihajlova, organizovano je povodom godišnjice streljanja koje se dogodilo 26. jula 1941. godine. Tadašnje okupacione vlasti su u znak odmazde ubile petoro antifašista koje su ranije uhapsili, jer je partizanski odred zapalio žito, nedaleko od mesta gde se danas nalazi spomenik.

Bila je ovo prilika da se još jednom ukaže na neophodnost da se spomenici koji sećaju na značajne istorijske događaje u našem kraju ne zapuste i ne zaborave, posebno kada je reč o onima koji nisu u užoj teritoriji grada. Ovoj akciji građana pridružili su se i u Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća i zelenilo”, čiji su radnici pokosili travu i tako omogućili da se spomenik vidi sa puta.

Fordomanija

streljanim pripadnicima Velikobečkerečkog partizanskog odreda

Prostor oko spomenika, prošle i pretprošle godine, dobrovoljnim radom, sredili su organizovani građani naselja „Ruža Šulman”, a ove godine, sličnu akciju u maju su imali i članovi Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanina.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh