I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Od Zrenjanina do Temišvara – biciklom

Izgradnja biciklističke staze Temišvar – Zrenjanin, strateški je važna i za srpski i za rumunski deo Banata. Ukupna dužina staze, u završnoj fazi gradnje iznosiće 75 kilometara, a na svakom šestom kilometru biće izgrađena odmorišta. Ovo bi ujedno trebala da bude najduža staza koja spaja dva grada.

Prekogranični projekat „Revitalizacija kanala Begej“ odobren je prošle godine, a predviđeno je da njegova realizacija traje četiri godine. Od strane Evropske komisije ocenjen je kao najbolji. Odobrena su sredstva u iznosu od 12 miliona evra ukupno, odnosno po 6 miliona podjednako za našu, i za rumunsku stranu. U sklopu projekta predviđena je revitalizacija četiri prevodnice koja će omogućiti plovnost Begeja nakon više od 60 godina.

PerSu marketi

U Gradskoj upravi kažu da je projektno- tehnička dokumentacija za narednu fazu spremna. Završna faza predviđa čišćenje kanala i izgradnju pristana u samom centru grada Zrenjanina, kao i nastavak izgradnje biciklističke staze, na deonici od Kleka do granice sa Rumunijom.

-Grad je dobio neophodnu tehničku dokumentaciju. U prethodnom pozivu izgrađena je staza od Temišvara do granice, čiju je realizaciju infrastrukture finansirala rumunska strana. Grad Zrenjanin je izgradio potez staze od Zrenjanina do Kleka. Ovaj naš deo ostaje da se završi, tačnije izgradnja infrastrukture od Kleka do same granice sa Rumunijom. Završetkom izgradnje, spojićemo Zrenjanin i Temišvar, što će predstavljati najkraći put između ova dva grada. Biciklistička staza prati putanju kanala Begej, i biće izgrađena na bedemu. Uslove smo sve dobili, jedino se čeka odobrenje za izgradnju graničnih prelaza, sa naše i rumunske strane. Predviđeno je da sve bude završeno do 2020. godine, rekao je portalu I love Zrenjanin pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh