I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Od početka godine vatrogasci imali 524 intervencije

Povodom akcije „Mesec dana zaštite od požara“ koja se realizuje na teritoriji Republike Srbije tokom septembra meseca, jedinicu Vatrogasno – spasilačkog bataljona Zrenjanin danas je obišao gradonačelnik Čedomir Janjić. Pripadnici jedinice su Janjića upoznali sa trenutnim stanjem, opremljenosti vozilima i nivoom spremnosti vatrogasaca.

Akcija „Mesec dana zaštite od požara“ sprovodi se u vidu posete gradskih čelnika jedinicama, edukacije dece po školama, i održavanja javno pokaznih vežbi.

„Danas sam u zvaničnoj poseti jedinici Vatrogasnog bataljona. Imamo odličnu saradnju i skoro smo u svakodnevnoj komunikaciji, jer je to sastavni deo funkcionisanja. U toku ove godine, vatrogasci su imali 524 intervencije, što je mnogo više nego prethodnih godina. I u tome se ogleda značaj jedinice na našoj teritoriji, u njihovoj spremnosti da odgovore na sve situacije i nevolje. Grad pomaže vatrogascima jer je njihova spretnost i opremljenost, bitna za sve građane Zrenjanina. Brzo i efikasno reaguju, što su i pokazali na terenu. Dobrovoljni vatrogasci su odlični, i to dokazuju u takmičarskim delovima, i mali su ali važan sastavni segment profesionalne vatrogasne jedinice. Dobro je što edukujemo našu omladinu, i što su naši sugrađani spremni da reaguju u slučaju požara i pre dolaska profesionalne jedinice, istakao je gradonačelnik Janjić.

Fordomanija

Na teritoriji Srednjobanatskog okruga, u svih pet jedinica (jedna u Zrenjaninu i četiri u opštinama), ukupno ima 24 vatrogasnih vozila. U službi je aktivan 61 vatrogasac. Zbog jako sušne godine bilo je puno požara na otvorenom prostoru, protiv kojih su uspeli da se izbore zahvaljujući opremi i ljudima, ali novi članovi i nova vozila bi svakako doprineli poboljšanju efikasnosti Vatrogasne službe.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh