I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Od januara 2016. plaćaćemo TV taksu ?

Od januara 2016. godine građani će plaćati taksu za javne medijske servise, koja po zakonu ne može biti veća od 500 dinara. Kako će biti organizovana i koliko će iznositi naplata, još nije utvrđeno.

pretplata rts

Upravni odbori RTS I RTV bi zajednički trebalo da utvrde visinu takse, kao i izgled obrasca za uplatu takse. Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković kaže da je Vlada Srbije donela podzakonski akt kojim se omogućuje sačinjavanje baze podataka kao preduslova za uvođenje takse.

– I mi očekujemo skore praktične korake od dva javna medijska servisa na tom planu i na polju kampanje kojim bi promovisali uvođenje takse, na šta smo im ukazali zvaničnim putem – kaže Mirković za “Blic”.

PerSu marketi

U RTS su, počeli sa pripremama za uvođenje takse, i dodaju da je neophodna i određena dopuna u pojedinim zakonima kojima bi se detaljnije regulisala naplata takse. U RTS su uvereni da će svi zakonski rokovi biti ispoštovani i da će građanima do kraja godine biti poslat set od 12 uplatnica za TV taksu za 2016. godinu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izvor: Blic

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh