I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Od januara 2016. plaćaćemo TV taksu ?

Od januara 2016. godine građani će plaćati taksu za javne medijske servise, koja po zakonu ne može biti veća od 500 dinara. Kako će biti organizovana i koliko će iznositi naplata, još nije utvrđeno.

pretplata rts

Upravni odbori RTS I RTV bi zajednički trebalo da utvrde visinu takse, kao i izgled obrasca za uplatu takse. Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković kaže da je Vlada Srbije donela podzakonski akt kojim se omogućuje sačinjavanje baze podataka kao preduslova za uvođenje takse.

– I mi očekujemo skore praktične korake od dva javna medijska servisa na tom planu i na polju kampanje kojim bi promovisali uvođenje takse, na šta smo im ukazali zvaničnim putem – kaže Mirković za “Blic”.

PerSu marketi

U RTS su, počeli sa pripremama za uvođenje takse, i dodaju da je neophodna i određena dopuna u pojedinim zakonima kojima bi se detaljnije regulisala naplata takse. U RTS su uvereni da će svi zakonski rokovi biti ispoštovani i da će građanima do kraja godine biti poslat set od 12 uplatnica za TV taksu za 2016. godinu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izvor: Blic

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh