I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Od danas obavezne zimske gume – kazne do 5000 dinara

Vozači u Srbiji od danas do 1. aprila moraju na svim točkovima putničkih vozila da imaju zimske gume ako voze po kolovozu na kojem su sneg, led ili poledica. Zimska oprema nije obavezna kada nema snega i leda na kolovozima.

yimske

Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiri milimetra, a od danas do 1. aprila, van naseljenog mesta, obavezno je da u prtljažniku vozila budu lanci za sneg ili druga slična oprema.

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

Fordomanija

Van navedenog perioda, vozila mogu biti opremljena zimskom opremom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Taj pravilnik se primenjuje od maja 2012. godine, a predviđa i da je u tom periodu van naseljenog mesta obavezno posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu.

Kazna za one koji ne koriste zimsku opremu kada je to potrebno je 3.000 dinara, a ukoliko je poseduju, a ne koriste u skladu s propisima – 5.000 dinara.

Izvor: Tanjug

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh