I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Od četvrtka obuka za vozače po novim pravilima

U Srbiji, pa i Zrenjaninu od četvrtka, 25. oktobra, počinje obuka vozača po novom programu, a kandidati koji su počeli obuku po starim propisima moraće da je završe najkasnije u roku od tri meseca. Oni koji to ne urade moraće ponovo da se upisuju u školu. 

Povodom nove odredbe, vlasnik „Zelenog talasa“, jedne od najstarijih auto škola u gradu, Milorad Raškov rekao je za naš portal da je najveći napredak taj što će kandidati morati da idu na predavanja koja će biti obavezna i potpisana od strane stručnih lica. Takođe, dobra stvar po njegovom mišljenju jeste i to što više neće biti kompjuterske varijante već će polaznici morati sami da budu praktični i da se snalaze uz pomoć sopstevnog mišljenja. U planu je i štampa oko 3000 novih testova. Raškov kaže da su štampani testovi neprolazni i da ih i danas prihvataju, pogotovo starije generacije.

Novi propisi predviđaju da kandidat prođe 40 časova teorije i prakse. Teorijska obuka kandidata, prema novom pravilniku, traje najmanje 30 časova predavanja i najmanje deset časova vežbi. Planiran je i video nadzor tokom nastave i ispita, kao i polaganje prve pomoći kao zasebnog ispita.  Cena obuke po novim pravilima za sada nije poznata, ali se procenjuje da će iznositi oko 800 evra.

Kandidati koji do 25. oktobra završe obuku, a ne polože vozački ispit pohađaće još po tri časa praktične i teorijske obuke. Oni kandidati koji do 25. oktobra ne završe obuku započetu po starim pravilnicima- imaju rok do 25. januara da to učine.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Uprava saobraćajne policije ranije je saopštila da će novi sistem obuke vozača uređen novim podzakonskim aktima, doneti budućim vozačima više praktičnih i teorijskih znanja za samostalno i bezbedno učešće u saobraćaju nego što je to do sada bio slučaj. Prošle godine u Srbiji je u saobraćajnim nesrećama poginulo 728 ljudi, a godinu dana ranije 656.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh