I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Od avgusta struja skuplja za 10,9 odsto ?

EPS uputio zahtev da struja od 1. avgusta poskupi 10,9 odsto za građani i 12,8 odsto za privredu, saznaje RTS. Uslovi za poskuljenje su ispunjeni, a struja u Srbiji i dalje je najeftinija u Evropi, kažu nadležni.

struja
Posle polugodišnjeg mirovanja, cene sirove nafte beleže rast. A posle više od dve godine i više najava, i cena struje će se menjati. EPS je Agenciji za energetiku i zvanično uputio zahtev za poskupljenje. Kako RTS saznaje, od 1. avgusta povećanje za građane trebalo bi da bude 10,9 odsto, a za privredu 12,8 odsto. Do 16. jula snabdevač je dužan i da zvanično obavesti potrošače o promeni cena.
Uslovi za poskupljenje struje su ispunjeni. Najsiromašniji kroz socijalnu kartu imaju popuste pri plaćanju računa, a formirano je i novo preduzeće „Javni snabdevač“. Analize pokazuju da sa prosečnom cenom od pet i po centi za kilovat sat i dalje trošimo najeftiniju struju u Evropi i okruženju.

Za trećinu je niža nego u Bosni i Hercegovini, dvostruko je jeftinija nego u Bugarskoj i Crnoj gori, a tri puta niža nego u Mađarskoj.

I pored dva reprograma i otpisa kamata, većina nije uspela da se reši starih dugovanja za struju. U EPS-u su RTS-u potvrdili da su od Ministarstva energetike dobili preporuku za novi reprogram na više rata. Upravni odbor će odluku o tome doneti polovinom meseca. Sa novim poskupljenjem EPS najavljuje i nove, jasnije račune.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Izvor : RTS  Foto : nadlanu.com

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh